dinsdag 8 januari 2008

Mee, opslaan of weg?

Toen in december 2007 bekend werd dat het VS-plan doorging, ben ik direct begonnen met opruimen. We gaan natuurlijk niet al onze frutsels en friemels de grote plas over verhuizen of in opslag doen. Onnodige ballast moet weg. En daar kun je maar beter op tijd mee beginnen, want wat verzamel je verzamelen we toch een hoop troep. En dan ben ik nog niet eens achter de knieschotten geweest... Maar het begin is er!

3 soorten van wegdoen
  • Verkopen via internet: ik heb markplaats.nl en bol.com ontdekt hoor. Spullen die al jaren liggen te verstoffen leveren zo nog een aardig zakcentje op. Op bol.com verkoop ik een deel van onze boekenverzameling. Voordeel van bol.com is dat je een vaste prijs aan een boek hangt, dus geen onderhandelingen met bieders.
  • Weggeven: aan vrienden, familie en kringloopwinkel.
  • Doneren aan de stort.
[Oh, niet vertellen aan Frank, maar ik heb ook wat oude overhemden weggegooid; zijn oude Marillion en Greenpeace t-shirts liggen er nog hoor, dat wordt oorlog als ik die weggooi.]

Wat er overblijft: mee of opslaan?
Er blijft straks nog genoeg over waarvan me moeten bepalen of het mee gaat of in opslag gaat. Onze eerste neiging is: zo min mogelijk mee, we schaffen daar wel het een en ander aan. We nemen alleen spullen met emotionele waarde mee om er een 'thuis' van te maken, zoals oma's naaitafeltje en opa's schilderijtje. De rest van de spullen doen we in opslag, zodat we die weer kunnen gebruiken bij terugkeer.

Geen opmerkingen: