dinsdag 29 april 2008

Internationale verhuizing: wat kost dat?

De meeste internationale verhuizers hebben contracten met werkgevers. Als dat zo is, dan heb je dat vast wel te horen gekregen. Krijg je een verhuisvergoeding en moet je het verder maar zelf uitzoeken, dan kun je beginnen bij www.internationaalverhuisadvies.nl. Via deze website heb ik offertes aangevraagd. Je geeft in een checklist aan welke spullen je wilt meenemen. Het aantal kuub containerruimte wordt dan berekend.

Uiteindelijk heb ik een gerichte offerte gekregen van Voerman, KHZ Movers, De Haan en Passies. Daarvoor komt iemand bij je thuis precies opnemen wat je wilt verhuizen. Ze kwamen allemaal rond 16m3 uit, dus een halve 20-footcontainer. De prijs zat zo tussen de 4700 en 5250 euro. Voerman viel af omdat het de duurste was (en we moeten toch op de centen letten), maar voelde verder goed. Ook met KHZ Movers en De Haan was het zeer prettig overleggen.

Hamvraag
Van Maarssen naar in San Jose, CA komt op zo'n vijfduizend euro. Maar dan doet de verhuizer wel bijna alles: demonteren, inpakken, verschepen. Voor dat bedrag kunnen we bij de IKEA in Palo Alto ook aardig wat nieuwe meubels aanschaffen...

Geen opmerkingen: