dinsdag 8 juni 2010

Kiezen vanuit het buitenland

Morgen is het zo ver en zijn in Nederland de verkiezingen voor de tweede kamer.Zie hier de manier waarop je als Nederlander in het buitenland je stem uitbrengt. Je registreert je en ontvangt vervolgens 'n envelop met het grote formulier dat je in Nederland zelf in het kieshokje altijd krijgt. Of eigenlijk, dat je altijd kreeg: want volgens mij gaat het in de meeste plaatsen elektronisch.

Maar als Nederlanders overzee krijgen we dus nog het ouderwetse formulier waarop we met 'n (niet meegeleverde) rode pen of potlood 'n vakje moeten aankruisen. Daarna proppen we het formulier in de meegeleverde oranje (!) envelop, plakken er wat postzegels op en sturen hem naar de ambassade.

Door de verhuizing was het stemmen er even bij ingeschoten. We hebben de formulieren uiteindelijk op 1 juni op de bus gedaan. Dat zal wel op tijd zijn toch?

3 opmerkingen:

Marleen zei

Zo lang zijn jullie toch nog niet weg? Stemmen gaat in heel Nederland alweer een tijdje met het rode potlood hoor, vanwege fraude enzo. :-) Nu maar hopen dat jullie post een beetje snel gaat. ;-)

Riëlle zei

Don't worry, Diplomatic mail heeft piority!! Jullie stem zal dus heus wel op tijd zijn.

Paps zei

Hé, Frank en Manon, toch wel de juiste keus gemaakt hè?