woensdag 7 september 2011

Kleurenspotters


Serieus, er zijn informatielijnen en internetprogramma's om het verkleuren van de bomen bij te houden. Er is zelfs een App voor om op je telefoon te gebruiken. Mensen trekken er massaal op uit om langs te mooie stukken te toeren. Deze mensen worden 'leaf peepers' genoemd. Nou schijnt de 'fall foliage' in New England ook wel spectaculair te zijn. We gaan 't binnen nu en een paar weken zien.

6 opmerkingen:

CaT zei

hahaha, grappig!
in maine waren er al wat bomen aan het verkleuren, en ja het is echt mooi, ook hier op het "complex".
het schijnt dat de eigenaar van OGV de bomen zo heeft geplaatst en uitgekozen dat ze allemaal op dezelfde tijd verkleuren...

Manon zei

Dus we hoeven helemaal niet naar Vermont of Maine om al die herfstpracht mee te maken ;)

Sandra zei

Wij willen volgend jaar ook de Indian Summer komen bekijken, dus als je voor ons even nauwlettend in de gaten wilt houden wat de beste tijd is om te komen, dan zijn we je heel dankbaar :-)

Manon zei

Ik ga 't bijhouden, houd onze blog in de gaten voor foto's. Enne, "behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst". Volgend jaar kan de 'fall foliage' dus eerder of later pieken, maar eind september/begin oktober lijkt wel een veilige gok te zijn. Eerst in het noorden (Vermont, Maine, New Hamphire) - want kou nodig om blaadjes te verkleuren - en dan zakt 't af naar het zuiden (Mass, Connecticut, Rhode Island). Bovendien is die periode sowieso leuk met alle Halloween- en Thanksgiving-voorbereidingen ;)

CaT zei

nee, je kunt gewoon hier blijven zitten... :D
alhoewel het in new hampshire vorig jaar ook wel erg indrukwekkend was!
maar anders gewoon op de begraafplaats achter de sportvelden, ook heel erg mooi. ohja, en zijn jullie al op de mount auburn cemetery in cambridge geweest? (http://www.mountauburn.org/) die is echt heel mooi..! en er is een toren met uitzicht op boston/cambridge.

mams zei

we verheugen ons erop!!!