zaterdag 8 oktober 2011

Alternatief voor hotel in New York City

In plaats van twee bezemkast-size hotelkamers in New York van minimaal $200 per nacht had ik voor ons weekendje NYC een 2b/1b-appartement geregeld via vrbo.com. Ik had 't eerst op aanraden van een vriendin via Airbnb.com geprobeerd, maar die website werkte op dat moment niet goed. Lag waarschijnlijk aan hun verwoede pogingen om het systeem beter te beveiligen. Net die week was er een bak kritiek open getrokken, nadat een verhuurster bij thuiskomst ontdekte dat de gasten haar appartement hadden geplunderd. Inmiddels hebben ze dit probleem opgelost (extra verificatie als je je aanmeldt) en bieden zowel VRBO als Airbnb verzekeringen aan tegen dit soort ellende.

Zowel bij VRBO als bij Airbnb bieden particulieren hun hele appartement, een kamer of slaapbank/opblaasmatras te huur aan. Ook de wat professionelere verhuurders bieden onderdak aan, sommigen hebben twee tot zes adressen op de website staan. Je kunt zoeken op wijk, maar ook op de aanwezigheid van lift, airco enzovoort.

Studentenwijk
Uiteindelijk vond ik dus bij VRBO een aardig appartement dicht bij Columbia University ($800 voor 3 nachten) met plaats voor 5 personen. Leuke wijk waar je op veel plekken lekker kunt eten. Met de metro waren we in 40 minuten bij de South Ferry, dicht bij de pont naar het Vrijheidsbeeld.

Grote keuken, aardig zitkamertje met slaapbank, grote slaapkamer met twijfelaar (niet in collage), kleine kamer met groot uitvouwbed en de brandweer als buur (geen last van gehad en waren van die echte knappe NYC-brandweermannen :D ). Oja, ook prettig: er was een lift, we zaten op de vijfde verdieping.

Piepzak
OK, ik heb wel even in de rats gezeten of het appartement nou wel een succes zou zijn. De communicatie met de verhuurster (overigens aardige dame als ik haar te pakken kreeg) ging niet vlekkeloos, misschien is dat de New Yorkse slag? Nadat ik had betaald, duurde het maar voordat ik de bevestiging kreeg. "Geen zorgen, jullie staan ingepland op de kalender." Da's fijn, maar ik wil toch even een bevestiging via mail dat 't allemaal rond is. Het is toch $800, zei mijn Nederlandse geweten. Na een paar keer mailen en bellen kreeg ik die dan alsnog. Vervolgens zou ik twee weken voor onze trip de sleutels van het appartement toegestuurd krijgen. Dag voor vertrek: niks in de brievenbus hoor. Het zou toch niet... Uiteindelijk konden we een set ophalen bij de schoonmaakster die toch aanwezig was om het appartement voor ons in orde te brengen.

1 opmerking:

Nellies zei

Gelukkig dat het goed is afgelopen met die sleutel. Ik was al zo benieuwd. En goeie tip, zo'n appartement huren, lekker midden in het New Yorkse sfeertje en toch net ietsje goedkoper dan een hotel.