maandag 3 maart 2014

Vogels spotten

Deze vogels komen we regelmatig in de buurt tegen: rode kardinaal, ganzen en sinds kort hebben we ook een bandijsvogel achter het huis.


Deze beauty valt in de zomer al op, maar in de bleke winter springt de rode kardinaal er helemaal uit (Northern Cardinal, Cardinalis cardinalis). Het is de 'staatsvogel' van Virginia en 6 andere staten, en mascotte van veel sportclubs, populair vogeltje dus.


Vroeger hoorde ik hun gegak alleen in de herfst/winter als ze in Nederland aankwamen om te overwinteren bij de IJssel. Deze bikkels - wie gaat er nou zwemmen in zo'n koude sneeuwbui - en hun 'extended family' (zo'n 40 stuks) zijn het hele jaar door in de buurt te vinden. 'Onze' Canadese ganzen (Canadian Geese, Branta canadensis) pendelen van de sappige golfbaan aan de overkant van de weg naar de waterpartij en malse graszoden bij ons. Favoriete hobby: ongestoord op de weg staan. Misschien zijn ze wel getraind door VDOT (de lokale 'Rijkswaterstaat' in Virginia), als mobiele verkeersdrempels.


Een beetje punk is de bandijsvogel wel (Belted Kingfisher, Megaceryle alcyon), maar zelfs met die hanenkam is het een goede duiker.

Geen opmerkingen: