zaterdag 29 augustus 2015

Walvissen

Een van mijn collega's vertelde dat ze de afgelopen week al een paar keer walvissen had gezien vanaf het strand bij Half Moon Bay. Vandaag zijn we zelf gaan kijken, zouden we ook geluk hebben? Het weer zat in elk geval mee, niet te koud (het kan daar best fris zijn) en niet te warm. Er waren meer mensen die op de uitkijk stonden. Maar helaas, niets te zien. Alleen vissersbootjes in de verte en vogels. Steeds meer vogels. Oh, wacht... mijn collega had verteld dat we daar juist op moesten letten want waar walvissen zijn, zijn meestal veel vogels die op dezelfde plek foerageren. En poef, daar spoot water omhoog. Of dook er een pelikaan in het water? Daar, een vin!


Zie je het stipje links van het strandwachtershuisje? Dat is er eentje. Of misschien is het toch een dolfijn, want zo dicht bij het strand kan een walvis toch niet zwemmen...


Het water blijkt dus aardig diep te zijn. Dit zijn er twee? In totaal hebben wij er drie geteld.


Hier zie je wat meer rug, het is duidelijk geen dolfijn.

Dit was wel heel gaaf om zonder twee tot drie uur op de oceaan te blauwbekken of zeeziek te worden, zo maar bultruggen te zien. Nou ja, stukjes van de bultrug dan. Zo ziet een heel exemplaar eruit:



Even boven water om die rare wezens op het strand te bekijken.





1 opmerking:

Rene zei

ik heb ze ooit gezien vanaf een bootje - koud en nat - in het Noorse Andenes. erg indrukwekkend.