vrijdag 3 september 2010

Happy Hollow Park & Zoo

Na twee jaar renoveren is Happy Hollow Park & Zoo weer open. Het park in San Jose ziet er piekfijn uit voor het 50-jarige jubileum in 2011.

Net als Gilroy Gardens is dit uitje vooral geschikt als je (kleine) kinderen hebt. Het bestaat namelijk uit een combinatie van kinderboerderij, dierentuin en speeltuin met attracties zoals de Kiddie Swing (kleine zweefmolen), Frog Hopper (een 'vrije val' voor kleuters), Pacific Fruit Express Family Roller Coaster en Danny the Dragon. Er is ook een echte klauter-, klim- en glijspeeltuin, de Redwood Lookout.


Danny the Dragon, een van de oudste attracties heeft een verjongingskuur gekregen. Danny leidt je langs een aantal sprookjes zoals Rapunsel, de Drie biggetjes en de Wizard of Oz.

Volgens mij hebben wij het een en ander gemist in de dierentuin. We wisten dat het geen grote dieren herbergt, dus we hadden niet echt heel hoge verwachtingen. Maar als de wallaby en de capibari's dan niet in hun verblijf zitten en de meeste andere dieren heerlijk liggen te slapen in een koel hoekje, dan voelt het wel een beetje zo-zo. Zelfs in die toestand was de jaguar erg mooi, maar verder zijn opgerolde lemuren en ringstaartmaki's niet heel interessant. We waren rond lunchtijd, misschien dat de dieren actiever zijn in de ochtend?Warm onthaal
Bij de ingang van het park staan erg leuke bronzen beelden, gemaakt door Tom Otterness. Ze zien er koddig en aaibaar uit. Je mag dan ook aan en op de sculpturen zitten, maar of dat nou zo'n goed idee is als de Californische zon er een tijdje op heeft staan blakeren? De grotere beelden waren dan ook afgezet. Blijkbaar kun je je vingers niet branden aan de kleine exemplaren.Hoe duur?
Happy Hollow is in elk geval een stuk goedkoper dan Gilroy Gardens en volgens mij hebben kinderen er net zoveel plezier. Maar ga vooral zelf kijken! Laat maar weten welk park jullie leuker vinden en waarom.

$12 (2-69), $8 voor 70+. Parkeren 'voor de deur' is $10, een parkeerterrein verderop schijnt $6 te zijn.

Geen opmerkingen: