maandag 5 juli 2010

Knoflooktuin

Gilroy Gardens (ook nog wel aangegeven als Bonfante Gardens) is een pretpark dat vooral erg leuk is als je kleine kinderen hebt en/of van botanische tuinen houdt. Wij gingen er vooral naar toe om de 'gemacrameede bomen' te bekijken.

Zweefmolens
De attracties zijn allemaal redelijk braaf. Zo is er een ratelslangachtbaantje en wat attracties voor de allerkleinsten, zoals een draaimolen en een vliegende-visjesattractie (Bulgy the Goldfish). Veel van de attracties hebben een groentethema, zoals de Artichoke Dip en de Garlic Twirl, allebei een variant van de theekopjesattractie. Zie hier een overzicht van de attracties.

Een van de zweefmolens. Er is ook aardbeienversie en een megamushroom-zweefmolen in het park.

Omdat het nogal warm kan worden in het park is ook gedacht aan verkoeling: waterattracties. Voor de kleine gasten die nog niet de luiers uit zijn, hebben ze twee Splash & Squirts. Dit zijn kleine fonteinen waar de peuters (met ouder, broer of zus) door heen kunnen rennen. De Splash & Squirts zijn alleen open als het warmer is dan 75 graden Fahrenheit (23,8 graden Celsius).

Knofje
Waar komt dat groente- en fruitthema vandaan, is het omdat de eigenaren eerst in de supermarkten zaten (Nob Hill Foods)? Of is het omdat in de omgeving van Gilroy veel fruit en knoflook wordt verbouwd? Als je in de zomer naar Gilroy gaat, ruik je goed dat je in de buurt komt. Geen wonder dus dat je in het park van die kekke knoflookmutsen kunt kopen:


Circusbomen
Zoals ik eerder al vertelde, gingen wij vooral voor de bomen, ook wel 'circus trees' genoemd. Deze bomen zijn gemaakt door Axel Erlandson. Voor sommige bomen heeft hij zes sycamores (platanen?) in elkaar gevlochten. Bijzonder om te zien.


Toegangsprijzen
Kinderen van 2 en jonger mogen gratis naar binnen, van 3-10 jaar is het $35, ben je 11-65 dan betaal je $45. Dan kun je de rest van het 2010-seizoen gratis naar binnen (28 november eindigt het seizoen). Wil je dit seizoen maar een keer gaan, bestel de kaartjes dan online voor $30 ongeacht de leeftijd. O ja, parkeren kost altijd $10. Zie hier voor de details.

Geen opmerkingen: