zondag 4 juli 2010

4th of July 2010

Vorig jaar was Frank in Nederland op 4 juli. Ik heb toen 4th of July in San Francisco gevierd.

Dit jaar was Frank net op tijd terug uit Amsterdam. We zijn samen naar Central Park in Santa Clara geweest. Daar hebben we 's middags op een plaid in het gras gelegen, terwijl er om ons heen werd gebarbecued. Er was live muziek en waterijs, strawberry short cake, kortom helemaal niet vervelend. 's Avonds zijn we weer naar het park gegaan, deze keer voor het vuurwerk.

In Santa Clara County mag er maar op een paar plekken vuurwerk afgestoken worden en alleen door mensen met vergunningen. Gewoon voor je huis een duizenklapper of Bengaals vuurwerk afsteken is er hier niet bij. Met de droogte is er te veel risico dat er huizen in brand vliegen.

Wachten
Om een goed plekje te vinden gaat iedereen al om een uur of 8 naar het park. En dan is het wachten geblazen.

Dit was maar een deel van het publiek. Verspreid door het hele park hadden families hun kampement opgeslagen.


Ook al het koud is sta je op als het volkslied wordt gespeeld.


Frank doet een spelletje op z'n iPhone om de tijd te doden.

We verwachtten er niet veel van, omdat Santa Clara eerst helemaal geen budget had om een vuurwerkshow te geven. Maar de show duurde zeker een half uur! Allerlei bedrijven en particulieren hadden geld gedoneerd, zodat er toch een show kon zijn.


Zodra het vuurwerk voorbij was, wilde iedereen naar huis. Dat zorgde voor nogal wat chaos op de weg. Toen we bij onze auto kwamen, duurde het nog een uur voordat we weg konden rijden. Was wel gezellig hoor, we waren niet de enigen die vast zaten ;o)

Geen opmerkingen: