zondag 4 juli 2010

Ireeele angst

Ik ben net terug van 'n klein weekje in Nederland. Sorry familie en vrienden, maar afspreken zat er dit keer echt niet in.

Hoewel ik de reis naar San Francisco prettiger vind dan de reis naar Amsterdam, heb ik een groot probleem: ik ben onderweg vaak bang. Niet voor neerstorten of zoiets. Nee, ik ben bang dat ik aan de grens geweigerd wordt. Dus dat ze me de VS niet meer inlaten, terwijl Manon daar wel is en op me staat te wachten.

Natuurlijk weet ik dondersgoed dat dit geen reeele angst is. Ik reis met 'n geldig visum, dus kom echt het land wel in. En ook als dat niet zou lukken, dan zou Manon echt op de eerste vlucht naar Nederland zitten om weer samen te zijn. Maar toch... Tijdens de vlucht naar San Francisco ben ik dat realisme vaak even kwijt en raak half in paniek.Dit keer begon de angst al op Schiphol. De incheck-computer hield vol dat ik een ESTA-aanvraag moest invullen. Maar dat hoeft niet als je 'n visum hebt, iets dat de ESTA-computers ook braaf bevestigen. Maar zowel de KLM-computer als de -medewerkers wilden met zonder ESTA-aanvraag niet laten inchecken. Paniek!

Gelukkig ben ik altijd ruim op tijd aanwezig. En gelukkig zijn er ook medewerkers die weten dat ze gewoon even je visumnummer aan je ticket moeten koppelen om de incheck-computer tevreden te krijgen. Een optie die je helaas zelf nooit krijgt: niet op de incheck-computer en eerder ook niet online.

Het gebeurt niet vaak dat ik meer moeite moet doen om Nederland uit te komen dan om Amerika in te komen.

2 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Hoi Frank,

Een leuk bericht.

Ik kwam eens na 10 jaar weer in de VS. De douane beambte vertelde me bij binnenkomst: "You have been here before". Dat vond ik heel indrukwekkend.

Groeten,

Luit Jan.