zondag 25 juli 2010

Damesfietstocht

Op een zaterdagmiddag hoorden we ineens een commotie op straat. We hoorden muziek, maar niet de normale harde muziek die uit de bolides schalt als er door onze winkelstraat 'gecruist' wordt. Er klopte iets niet, we hoorden ook fietsbellen. Dus wij hingen uit ons raam om te zien wat er loos was. Zo'n twintig fietsers kwamen langs fietsen. Huh, op Santana Row?

Na een zoektocht op Google kwam ik op de website van de San Jose Bike Party terecht. De groep fietsers die onder ons raam doorfietsten, was een testrit aan het doen voor een nieuwe tocht.


Damespeleton nadert eerste hergroepeerpunt.

Elke maand organiseert de club een route door San Jose om het fietsen te promoten. Normaal is de tocht op vrijdagavond en wordt een dag van tevoren het startpunt en de route bekend gemaakt op de SJBP-website. Meestal begint de rit om 8 uur 's avonds en is zo'n 30 mijl (48 km) lang. Er komen dan rustig zo'n duizend mensen meefietsen. Volgens de officiele telling deden er op 16 juli zelfs meer dan drieduizend fietsers mee!


Ladies Bike Ride
De Ladies Bike Ride was een extra fietstocht, speciaal voor vrouwen (hence the name). Mannen waren welkom om hand- en spandiensten te verlenen en om als rijdende dj te fungeren of als verkeersagent. De tocht begon ook eerder dan normaal (6 uur 's avonds) en was ook korter (15 mijl). Dat klonk mij wel goed in de oren, maar om me in m'n uppie aan te sluiten vond ik toch wat eng (??). Gelukkig wilden Esmarij en Eva best meefietsen, dus vertrokken we met z'n drieen.

Pop!
Alleen konden we na zo'n twintig meter direct de mannen optrommelen, want mijn achterband knalde... De band iets te hard oppompen en dan de warmte in gaan, blijkt geen goede combinatie te zijn. Gelukkig wisten we dat Vincent een megasnelle bandenplakker is dus vertrouwden we er op dat we snel weer op weg konden. Alleen was het gat niet meer te plakken. Maar goed dat pa puf ons een keer twee 2 reservebinnenbanden had opgestuurd voor onze Gazelles. Vincent ging aan de slag en bleek ook nog eens in een record een binnenband te kunnen verwisselen!

We besloten om het eerste stuk maar over te slaan en aan te sluiten bij het eerste hergroepeerpunt.

Esmarij en Eva maken nader kennis terwijl de groep zich verzamelt.


Er is altijd wel een vent die van zo'n gelegenheid gebruik maakt en het nodig vindt z'n 'abs' te showen. Gelukkig bleef het daar bij.

Bike Party!!!
Volgens de schatting waren er 350 deelnemers aan de Ladies Bike Ride. Ik weet niet hoe het tijdens een gemiddelde Bike Party is, maar we werden regelmatig toegetoeterd en toegejuicht vanuit auto's. Als we langs terrasjes kwamen (bijvoorbeeld in Campbell en op Santana Row) gilde de hele bups 'Bike Party!' en werden de fietsbellen goed gebruikt. Kijk en luister zelf maar:


Bij ons in de straat.

Hier nog een impressie van de groep:


De volgende Bike Party is 20 augustus. Het thema is Hot August Lights en degene met de mooist verlichte fiets valt in de prijzen.

1 opmerking:

Nellies Beemster zei

Het lijkt de Leontiens Ladies ride wel in Den Bosch, maar dan anders :-)