dinsdag 7 juli 2009

Vuurwerk op 4th of July

Ik had natuurlijk geen zin om in m'n eentje 4th of July te vieren, nu Frank in Nederland zit. Dus ik had met Vincent en Esmarij afgesproken. Ze hebben eerst de middag hier doorgebracht, lekker gerelaxt op het balkon en later naast het zwembad. Ze wonen dan wel schitterend in San Francisco, maar een zwembad hebben ze niet ;o) Aan het eind van de middag zijn we naar hun huis gegaan en bedacht waar we het vuurwerk wilden bekijken: Pier 39 of Aquatic Park.

De taxichauffeur en de politie hielpen een beetje met de keuze. Er waren zoveel straten afgezet, dat we nog een stuk moesten lopen. We kwamen toen bij Ghiradelli Square uit en daar is ook Aquatic Park. Er was al een flinke menigte aanwezig, hele gezinnen zaten op hun plaids, hier en daar stond er een picknicktafel en er speelde een band. Erg gezellig en er liep ook nog iemand hot chocolate te verkopen:

Chocotank met Ghiradelli chocolademelk, en slagroom! Ik moet ineens denken aan een liedje uit Hair: "Black boys are delicious, Chocolate flavored love; Licorice lips like candy, Keep my cocoa handy"

Hier is een lekker vage foto van een deel van de mensenmassa bij Aquatic Park:

Bij Pier 39 was het vast net zo druk, misschien wel drukker want bekender.

Toen het vuurwerkspektakel begon, zagen we ineens dat er twee shows waren. Zowel voor Aquatic Park als voor Pier 39 werd dezelfde vuurwerkshow gedaan. Mooier voor het publiek, maar was het niet goedkoper en milieuvriendelijker geweest om een set vuurwerk iets verder in de baai af te steken? Californie moet immers op de centen letten. Feit is wel dat we erg mooi zicht hadden op het spektakel.


In de verte zie je een vuurwerkbolletje dat in Sausalito werd afgeschoten. Nadat de show in San Francisco was afgelopen, begon daar het grotere vuurwerk.


Als we naar rechts keken, zagen we het vuurwerk vanaf Pier 39 boven de bomen en gebouwen uit komen.


Kijk naar de boten om te zien hoe groot het vuurwerk eigenlijk was.

Hier is een filmpje. Sorry voor de slechte kwaliteit, het is maar met mijn fotocamera gemaakt. Het geeft in elk geval een beetje een idee van hoe het was. Luister vooral ook naar het gejuich en de muziek.

Geen opmerkingen: