zaterdag 25 juli 2009

Yosemite Valley

Maandag zijn we naar Yosemite Valley gegaan. Hoewel deze vallei maar 1% van het totale oppervlak van Yosemite beslaat, is het ruimschoots het meest bezochte deel van het park. En dat is ook niet zo gek, want het is 'n behoorlijk mooi gebied. Nee, dat is niet goed uitgedrukt: Yosemite Valley is ongelofelijk mooi. Ik had constant het idee dat ik in 'n ansichtkaart was beland.

Busverbinding

Je kunt door Yosemite Valley prima met de auto rijden. Veel van de bezienswaardigheden zijn goed te bereiken en er is redelijk wat parkeerplaats. Maar toch word aangeraden om je auto achter te laten op de grote parkeerplaats bij Yosemite Village en verder met de gratis bus te reizen.

 
 
Klik op de foto om in te zoomen

De shuttle-bussen rijden ongeveer elke 10 minuten en doen in totaal 21 haltes aan. Onze auto stond bij de Visitor Parking, we zijn opgestapt bij halte 10 en uitgestapt bij halte 16. Daar wilden we watervallen gaan kijken.

 

Maar op de een of andere manier werden we meer aangetrokken door het snelstromende water.

 

Later hebben we de bus naar halte 17 genomen om het "Mirror Lake" te bekijken, maar dat vertellen we later wel. Vanuit halte 17 zijn we verder gereden naar halte 21. Dat klinkt om - maar als je op de kaart kijkt, zie je dat je dan weer terug bent bij de parkeerplaats. Precies op tijd, want onze flesjes water waren bijna leeg.

Fietsen

Je kunt trouwens ook goed fietsen in de vallei. Er liggen fietspaden waar de gemiddelde Nederlandse provincie zich niet voor zou schamen - netjes geasfalteerd en gescheiden van de auto-rijbaan. Je kunt zelf fietsen meenemen, maar uiteraard zijn er ook fietsen te huur. Ik weet niet wat het huren van fietsen kost, maar (Amerikanen kennende) het zal wel flink duur zijn.

Campings

Er zijn ook 'n aantal campings in Yosemite Valley. Bij sommige campings staat je tent, caravan of hut al klaar. Maar bij andere campings neem je je eigen tent mee. We zagen we zelf van die typische koepeltentjes staan. Riƫlle maakte zich wat zorgen of die tentjes wel "bear proof" zijn. Maar volgens mij maakt ook je caravan geen schijn van kans tegen 'n aanhankelijke zwarte beer. En toch... ik denk dat Manon en ik nog wel 'n keer in 'n tentje in Yosemite terecht komen. Mij lijkt het in elk geval fantastisch.

Geen opmerkingen: