woensdag 8 juli 2009

Fillmore Jazzfestival

Bij Vincent en Esmarij hebben ze leuke straatfestivals. Laatst was er al eentje op Union en 5 juli was het Fillmore Jazzfestival. De wandeling naar het festival was een lekkere kuitenbijter, we moesten omhoog klauteren.

Fillmore is het jazzhart van San Francisco. Het festival was gezellig, maar de jazz heb ik niet helemaal teruggevonden. Er stond ergens een saxofonist met een bandje mee te blazen, er was een band die een mix van salsa, funk, hiphop en jazz liet horen. Voor de podia zat het publiek op kunstgrasmatten te luisteren.

De crossover band met hun publiek

En toen kwamen we toch langs een echte jazzband, met oudere man plukkend aan bas:

Nou dit zag er tenminste jazzy uit en klonk ook zo!

Een eindje verderop was een dansvloer gemaakt waar stelletjes op swingden. Het bleek van een Swing-groep te zijn, anders loop je er ook niet in matrozenpakjes bij. Alhoewel, het blijft natuurlijk San Francisco...

Het Swingcollectief aan het werk. Als je de Lindy Hop, Jitterbug of Charlston wilt leren en je woont in San Francisco, kun je terecht bij www.balboabattle.com

Al dat gedrentel maakt hongerig, dus hebben we maar eens wat nieuws geprobeerd:

Hand dipped veggies: gefrituurde asperge, ui, courgette en champignon in een jasje. En Vincent had een wrap met Teriyaki Chicken, of zo?

Als afsluiting hebben we geluisterd naar het kerkorgel van de Calvary Presbyterian Church. De organist speelde geen jazz, maar een recital en sloot af met de Stars & Stripes. De kerk heeft overigens wel diensten met jazzmuziek: Sunday at Six.

Geen opmerkingen: