zondag 5 juli 2009

Yeehaa!

Ik vond het wel leuk om iets dansigs te doen tijdens Renees verblijf hier. Renee heeft namelijk jaren op hoog niveau klassiek ballet en aan ballroom-wedstrijddansen gedaan en ik heb natuurlijk ook jarenlang klassiek ballet gedaan. Nou lag het voor de hand om naar een balletvoorstelling in San Jose of San Francisco gaan, of naar een van de salsaclubs in de buurt, maar toen we erachter kwamen dat we in de buurt konden linedancen waren we verkocht. Op naar The SaddleRack in Fremont!

Entree van The Saddlerack.

We zagen op de parkeerplaats wat oude mensen lopen, de man met cowboyhoed, -laarzen en rode bretels. Ojee, wat hebben we gedaan!

Bij de ingang hebben we even gekletst met de uitsmijter. Hij vertelde dat de woensdag de rustigste dag is. Op andere avonden komen er zo'n 150 man, in de weekends gaat het richting 750 man. We vroegen hem hoe de leeftijd ligt van de bezoekers. "Van 18 tot 88" en toen wees hij naar de man die we eerder op de parkeerplaats al zagen. Dat was dus de man van 88. De uitsmijter verzekerde ons dat we een leuke avond zouden hebben. En dat klopte helemaal.Driedubbel plezier
The Saddlerack is open op woensdag tot en met zaterdag. Op woensdag en donderdag is de entree $5 per persoon. Vrijdags en zaterdags is het $10 als je voor negenen binnenkomt, daarna is het $15 want dan speelt er een band. De drankjes waren bijna net zo duur als de entree, een glas cola was $3.

Renee en ik waren er op een woensdag. We waren met zo'n veertig man, inclusief de dansleraar en zijn vier assistenten. Dus we hadden lekker de ruimte op de dansvloer :o)

Eerst was de line dance 'Togetherness' aan de beurt. Instructeur Henry (ook met cowboyhoed natuurlijk) legde de pasjes uit. Op YouTube staat een filmpje waarin hij het voordoet. En wil je de beschrijving op papier, klik dan hier.
Ondanks de stroeve zolen ging het best lekker!De tweede les was een 'couples dance', Caribean Cadence. De mannen stonden in de binnenring en de vrouwen in de buitenring. De mannen schoven vervolgens steeds een dame op. We dansten het op 'Uptown Girl' van Billy Joel (die we in november gaan zien als hij samen met Elton John hier in de HP Pavilion komt optreden, maar dat terzijde). Het was wel een grappige dans waarbij je op een gegeven moment met de heupen zachtjes tegen elkaar moest 'bumpen'. Maar sommige mannen waren niet zo subtiel en bumpten mij zowat de ring uit... Ook leuk: hele kleine mannetjes met laagzittende heupen en een oude, krakkemikkige meneer die ik niet durfde te bumpen.

Country Karoake
Na de danslessen was het tijd voor karaoke. De winnaar kreeg $100. Een van de deelnemers was een aangeschoten meisje in afgeknipte spijkerbroek en cowboylaarzen.


Heel stoer zat ze op een barkruk aan haar bierflesje te lurken tijdens het instrumentale stuk. Ondertussen zat ze als een kleuter met haar benen te zwiepen. Het liedje dat ze zong was Gunpowder and Lead van Miranda Lambert. Een beetje 'disturbing' vond ik 't wel. Zeker toen ze een blik wierp naar haar vriendje...

Gunpowder and Lead
County road 233, under my feet
Nothin' on this white rock but little ol' me
I've got two miles till, he makes bail
And if I'm right we're headed straight for hell

I'm goin' home, gonna load my shotgun
Wait by the door and light a cigarette
If he wants a fight, well now he's got one
And he ain't seen me crazy yet
He slapped my face and he shook me like a rag doll
Don't that sound like a real man?
I'm gonna show him what little girls are made of
Gunpowder and lead

Well it's half past ten, another six pack in
And I can feel the rumble like a cold black wind
He pulls in the drive, gravel flies
He don't know what's waitin' here this time
...

His fist is big but my gun's bigger
He'll find out when I pull the trigger
...

Hier nog een blik op het karaokescherm voor het publiek. De zangers hadden hun eigen monitor op het podium.

Ik zei dus 'blik op het karaokescherm'!

Geen opmerkingen: