maandag 20 juli 2009

In Yosemite

Vandaag zijn we met Mike, Riëlle en de kids in het Yosemite National Park. Het is een van de bekendste nationale parken van de verenigde staten en ligt op zo'n drie uur rijden van Santa Clara. Het is eigenlijk schandalig dat we er in de afgelopen 8 maanden nog nooit geweest zijn. Maar daar komt vandaag dus verandering in.

Even voor de echte Hollanders: je spreekt de naam van het park uit als Josémitie (volgens de Engelse Wikipedia yo-SEM-it-ee) en dus niet (zoals ik regelmatig hoor) Djosumaait.

3 opmerkingen:

Unknown zei

jullie zijn nog net op tijd, de kranten hier melden vandaag, dat Schwarzedinges van plan is alle nationale parken te sluiten ivm de slechte financiële toestand van Californië. En van die nederlanders zal die niet beter worden. groetjes en nog veel plezier. P&R

Margie zei

je schoonmoeder heeft ook wel een keer gelijk! haha...

Manon zei

Onze Governator wil natuurlijk niet alle natuurparken sluiten. Het voorstel is om 80% van de State Parks te sluiten. Dat zouden er dan 223 zijn. Maar Yosemite en Seqouia en nog een paar grote zijn National Parks, daar heeft Arnold niets over te zeggen. Die parken blijven (vooralsnog) gewoon open.