vrijdag 3 juli 2009

Soap voor mannen

In Nederland hielden we het toch wel een beetje voor ons dat Frank al jaren fan is van proworstelen. Dat is zeg maar het show-worstelen met mannen in glimmende broekjes, ge├źnsceneerde gevechten met veel nep-slaan en -schoppen en een boel geklets eromheen. Denk 'The Wrestler' met een vleugje 'Bold & Beautiful'. Frank en ik noemen het dan ook 'soap voor mannen'.

Ik had er niet zoveel mee, dus als hij weer een worstelshow zat te genieten, ging ik lekker een boek lezen of CSI kijken. Je hebt wekelijks gratis uitzending op TV. Maar eens per maand is er een pay-per-view. Een pay-per-view is een uitzending die je alleen kunt zien als je er voor betaalt, meestal zo'n $40 per uitzending.

Heels, faces en Donald Trump
Tja, en dan woon je in het land van het proworstelen en dan is er een grote wedstrijd 'in de buurt'. Dan moet je wel gaan, toch? Dus wij zijn met Vincent en Esmarij naar Sacramento gegaan voor The Bash.

Voor de gelegenheid ben ik in training gegaan (en Frank deed de opfriscursus). Elke week keken we naar WWE Monday Raw, zodat we de worstelaars en hun eigenaardigheden zouden herkennen. Je hebt namelijk 'heels' (de slechteriken) en 'faces' (de goeieriken). En tussen die worstelaars zijn hele vetes aan de gang, maar ook de general managers en eigenaar van de WWE doen mee in het verhaal. Worstelaar getrouwd met dochter van eigenaar, andere worstelaar getrouwd met voormalig voorzitster maar wil nu scheiden nu ze ontslag heeft genomen. Ik zei 't al, het is soap. Twee weken geleden had Donald Trump ook een rol, hij had de WWE 'gekocht'. Hij speelde z'n rol goed (wat een engerd) en na een week en veel gedoe heeft de vorige eigenaar de WWE weer teruggekocht voor de dubbele prijs.

In de ring

Vincent en Frank kunnen niet wachten om de Airco Arena binnen te gaan. Oh haha, het is Arco van de tankstations, maar omdat het zo warm was hadden we 'm omgedoopt tot Airco.


Volle bak! Veel mensen hadden posters gemaakt met boodschappen er op voor hun favoriete worstelaar. Of een opblaashand met de lijfspreuk van John Cena: "You can't see me".

De eerste wedstrijden waren niet bijster interessant, omdat het worstelaars waren uit een andere serie. Die zeiden me niet zoveel. Ze maakten ook niet zoveel lawaai en we misten het commentaar dat je op tv wel hebt. De meiden maakten er meer show van met flink wat gegil:

Melina tegen Michelle McCool

En ineens kwamen er bekenden in de ring voor een Tag Team Match: de broertjes Primo en Carlito tegen de 'bad guys' Ted Dibiase en Cody Rhodes, de hulpjes van 'uber bad guy' Randy Orton. Dat was wel gek om ze ineens in het echt te zien. En om het nog leuker te maken, kwam er nog een derde duo bij: Edge en Chris Jericho.

Bij een Tag Team Match staat steeds een van het duo in de ring. Als hij wil wisselen tikt ('tagt') hij zijn maatje en ruilen ze van plek.

Ted Dibiase vliegt Carlito in de haren.


Esmarij bekijkt Carlito's oranje schoenen eens van dichtbij.


We moeten nog even uitvinden hoe je de aandacht trekt van zo'n suikerspinverkoper. Hij liep ons steeds voorbij. Nou ja, misschien maar beter ook...

Three Stages of Hell Match
De grote wedstrijd van de avond was tussen Randy Orton (HEEL met hele grote hoofdletters) en Triple H. De wedstrijd heette 'The Three Stages of Hell' en bestond uit 3 gevechten achter elkaar.

Stage 1: pin je tegenstander in de ring
Je pint je tegenstander als je hem drie tellen met zijn schouders op de mat weet te houden.

Tijdens de gevechten is het heel normaal dat ze attributen gebruiken, zoals een klapstoel, een monitor van de verslaggeverstafel of zoals deze keer een deel van een aluminium trap. Voor het idee: links zie je een complete trap staan.

Stage 2: pin je tegenstander buiten de ring, maakt niet uit waar
Deze fase ging zo snel dat we er geen foto van hebben.

Stage 3: leg je tegenstander op een brancard en rol 'm over de streep

Een van Ortons hulpjes probeert te voorkomen dat zijn baas over de streep wordt gerold.

Uiteindelijk is het Orton gelukt om Triple H weg te rollen. Daarmee was het nog niet afgelopen, want Triple H was natuurlijk woest. Hij pakte ergens uit een luikje in het podium een moker en mepte Orton daarmee knockout. De volgende dag had Orton een mooie schram op zijn voorhoofd toen hij weer moest optreden bij Monday Raw. Ze letten op de details bij de WWE!


Zo ziet het er op de tribune uit als iedereen weg is.


Merchandise. We hebben ons ingehouden en geen t-shirt of cap gekocht. Er is een grens.

Zie ook:
- Proworstelen
- Officiele WWE-verslagen van The Bash
- Heels en Faces
- Woordenlijst

Geen opmerkingen: