woensdag 10 juni 2009

Straatfestival en standup comedy

Afgelopen zaterdag ben ik met vrienden naar een straatfestival en standup comedy club in San Francisco geweest. Frank had andere plannen (lees zijn post), dus ben ik alleen gegaan. Ik zou eerst met de vrienden vanuit San Jose meerijden, maar toen bleek dat Dennis (Franks manager) ook naar San Francisco moest om nog souvenirs te kopen. Dat zat iets ruimer en dan kon ik ook langer over het festivalterrein banjeren.

Nadat we eerst bij de Toys 'R Us en het AT&T Stadium (van de Giants, baseball) waren geweest, zijn we richting Fisherman's Wharf gegaan. De parkeerplaatsen werden steeds duurder naarmate we dichter bij de Wharf kwamen. Het begon bij $12 voor een dag en het duurste dat we zagen was $25. Dus wij natuurlijk terug naar die goedkope, dan maar een stuk lopen. Het was toch mooi weer. Vonden we een parkeerplaats voor $6 per dag!


Nadat we van het concert van de zeeleeuwen (en hun lucht, gatver) hadden genoten, hadden we een bread bowl met clam chowder gegeten. Daarna zijn we naar Vincent en Esmarij gereden. Bij hen in de straat was namelijk een straatfestival. Toen we de heuvel afkwamen, zagen we de festivaltenten in de verte al op straat staan:


Later kwamen Mihai (Franks collega), Madalina (zijn vrouw), Mihai (Madalina's broer) en Monica (Mihais vrouw) ook naar het festival.

Vlnr: Dennis, Vincent, Mihai, Madalina, Mihai en Monica

Met z'n allen hebben we een rondje gelopen en gesnackt. Funnel cake (platte koek van oliebollenmix) met poedersuiker en aardbeien, Indiase naan met curry, corndog, garlic fries enz. Het was een leuk festival met muziek, kunst, kleding, sieraden en drank in speciale alcohol-zones die afgeladen vol waren:

Alleen binnen de groene hekken werd alcohol geschonken. Agenten hielden in de gaten dat alle alchol echt binnen de hekken bleef.

Thuis bij Vincent en Esmarij hebben we nog even genoten van het uitzicht vanaf hun dak. Ze kijken onder andere uit op Alcatraz, de mazzelaars.Het was nog even moeilijk om rond half negen een restaurant te vinden waar we zonder reservering met acht man konden eten, maar uiteindelijk vonden we een Italiaan op Columbus. Niet zo gek, want het wordt daar ook wel Little Italy genoemd. Na het eten is Dennis weer naar zijn hotel in San Jose gegaan en de rest is naar de Comedy Club gelopen.

Bij Punch Line op 444 Battery Street hebben we vooral genoten van Joe Klocek. De hoofdact Chris Porter was eerlijk gezegd wat minder dan Joe. Zo zaten we er bij:


Ik was de 'designated driver' (de BOB) dus na de show heb ik M&M, M&M en mijzelf naar huis gereden. Daar had ik wel tegen op gezien, want niet in mijn eigen 'nice little commuter car' maar in de grote Nissan Patrol van M&M en dan ook nog die steile hellingen in San Francisco. Maar het viel allemaal reuze mee!

Zie ook:
- Franks uitstapje in Santa Cruz
- Funnel cake
- Joe Klocek
- Chris Porter

Geen opmerkingen: