maandag 22 juni 2009

Gewoon goudse kaas

Toen Ruud en Margie hier 'n paar maanden geleden op bezoek waren, hadden ze uit Nederland echte Hollandse kaas meegenomen. Niet voor ons hoor. Maar voor Manon's oud-tante bij LA.

Hartstikke lief van ze natuurlijk. Maar je moet wel 'n beetje opletten. Je mag namelijk helemaal geen etenswaren meenemen het land in. Dus als je netjes op de douanekaart invult dat je 'n kilo kaas bij je hebt, loop je de kans om in de lange wachtrij te moeten. En zeg 'ns eerlijk: is dat kilo Nederlandse kaas die twee uur vertraging waard?

Misschien zou het dat zijn, als je hier in de VS geen Nederlandse kaas kan krijgen. Want Amerikaanse kaas is inderdaad behoorlijk anders en -wat mij betreft- vooral geschikt voor door de salade of over 'n mexicaanse maaltijd. Maar ik had al tijden geleden gezien dat je bij Amazon.com gewoon Goudse kaas kan bestellen. Misschien wel wat duurder dan in Nederland, maar dan regelt iemand anders tenminste het gedoe met de douane.

Manon weet nog 'n makkelijkere manier: bij de Costco verkopen ze ook Nederlandse kaas. En dus kwam ze vandaag met 'n kilo Goudse thuis - voor 'n vriendin, want zelf proberen we te wennen aan de Amerikaanse varianten.

 Goudse kaas1 kilo$11.57 €9Zie ook:

3 opmerkingen:

eribosot zei

Volgens deze pagina: http://thehague.usembassy.gov/us_customs.html kun je kaas gewoon meenemen, mits vacuĆ¼m verpakt en gepasteuriseerd.
Trouwens prachtig dat het eerste item in de eerste lijst over Amerika bezoeken gaat over het meenemen van pindakaas, oliebollen en hagelslag. Dat is blijkbaar de meeste gestelde vraag...

Marleen zei

Kilootje goudse om en nabij de 9,00 per kilo, schat ik zo...

Frank zei

Zo duur?!?!? Jemig, dan kunnen jullie beter hier kaas komen halen. ;-)