zondag 7 juni 2009

Keurmerk - rainforest alliance

 

De laatste jaren merk ik dat er enorm veel keurmerken zijn. In Nederland vond ik 't al de spuigaten uitlopen. Maar hier in de VS is het helemaal erg. Het lijkt wel alsof elk merk en iedere winkel z'n eigen keurmerken heeft uitgevonden. Het is dan ook de vraag wat zo'n keurmerk zegt.

Zo stond laatst op 'n pakje eenkops-koffie dit logo. Even Googelen leert meer:

  • The Rainforest Alliance is dedicated to protecting rainforest and other ecosystems and the people and wildlife that depend on them...


Dat zegt de eigen website van de Rainforest Alliance. Het keurmerk lijkt niet alleen op koffie van toepassing te zijn, maar ook op tuinmeubelen en toerisme. Daarnaast heeft de alliantie programma's voor/tegen klimaatverandering en onderwijs.

Ik kan niet echt achterhalen hoe "goed" dit keurmerk nu is. Normaal zijn discussiegroepen op internet 'n redelijk "betrouwbare" bron om achter de zin en onzin van organisatie te komen. Maar in dit geval lijken de discussiegroepen toch vooral geïnteresseerd in foto's van Gisele Bundchen die het jaarlijkse gala van de alliance bezocht.

Toegegeven... het zijn leuke foto's. Maar zegt het al niet genoeg dat de organisatie zo'n gala organiseert en dat dan de bekende wereldverbeteraar Gisele Bundchen op komt dagen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat wil je zeggen met je laatste opmerking? Dat de organisatie niet deugt of juist wel deugt?

Frank zei

Ik weet niet of de organisatie deugt. Daarvoor kon ik te weinig informatie vinden.

Maar wat ik wel vind, is vooral informatie over de events van de RFA. De eerste pagina's met "hits" in Google gaan over gala's en niet over het goede werk in het regenwoud.

Maar het natuurlijk is ook wel logisch dat ze Giselle kiezen, immers: regenwoud -> Brazilie -> Giselle.