maandag 1 juni 2009

Pinksteren / Pentecost

Vandaag is tweede Pinksterdag. Dat hoef ik je vast niet te vertellen, want je bent vandaag vrij. Veel mensen denken dat Pinksteren 'n religieuze achtergrond heeft, maar dat is niet waar. Pinksteren is vernoemd naar het Pinkpop-festival, dat op haar beurt haar naam weer dankt aan het logo: een enorme roze pop.In Amerika noemt men Pinksteren Pentecost, naar het oud Griekse pentekostē dat " de vijftigste dag" betekent. In het Engels staat de feestdag ook wel bekend als Whit Sunday. Daaruit blijkt al dat Pinksteren in deze landen maar één dag duurt. Ik moet vandaag dus gewoon werken.

4 opmerkingen:

Margie zei

Frank,Frank,Frank.....schaam je!Kun jij je nog iets herinneren over de uitstorting van De Heilige Geest, 50 dagen na Pasen?

Unknown zei

Voel je maar niet te benadeelt Pufke, want hier heb ik ook geen vrij hoor.

Henk zei

Frank, wat Margie schrijft is juist. Op Pinksteren gedenken Christenen de uitstorting van de Heilige Geest 50 dagen na de opstanding van de Heere Jezus(Pasen). Voor die tijd viel die periode aan het begin vanhet zg. wekenfeest in Israel.

Unknown zei

Maar het valt ook samen met heidense oogstfeesten van vroeger, sterker nog, de naam Pinksteren verwijst naar de pinksterblom en lijkt geen wortels in het christendom te hebben. Laten we alleen weer meibomen optuigen! Jippie! :)