donderdag 25 juni 2009

Rondje Alviso

Alviso is 'n klein plaatsje iets ten noorden van ons. We zijn al 'ns eerder naar de haven van Alviso gefietst, maar toen moesten we snel terug om wat logees op te halen. Vorige week hadden we dat "probleem" niet en dus hebben we ons maar 'ns gewaagd aan het "rondje Alviso".

Aan het begin van de route zagen we al dat de zoutpannen er anders bij lagen dan bij eerdere bezoeken.

 


View Larger Map

Dit keer zijn we gewoon verder het pad op gefietst. Je kunt op deze route weinig verkeerd doen, alle zij-paden zijn namelijk afgesloten. Soms vanwege onderhoud (hoewel ik er nog nooit bouwvakkers heb gezien) en soms gewoon omdat er 'n bordje stond met "verboden toegang".

Op zich is het fietspad niet zo boeiend. Je rijdt gewoon steeds over 'n opgedroogd modderpad met hier en daar wat gravel.

 

Maar je hebt tijdens de tocht wel aan beide kanten water. Zout water om precies te zijn, dus je ruikt de hele tijd die typische "zeelucht". Het ondiepe zoute water zorgt dat dit gebied 'n boeiende combinatie van vogels en planten heeft. Zo werden we steeds toegeschreeuwd door deze "kluten".De dames en heren waren duidelijk niet gecharmeerd van ons. We zijn ook nog meeuwen, pelikanen, reigers en sterntjes tegengekomen. Die hadden duidelijk minder last van onze aanwezigheid. Oh ja, en natuurlijk kwam er ook nog zo'n onvermijdelijke "turkey vulture" op ons pad.

De begroeiing rondom het pad is ook erg mooi. We zijn van alles tegengekomen van kleine ijsbloempjes, tot deze vreemde oranje pluimen.

 

Voor degenen die het nog niet weten: bij Alviso in de baai werd vroeger veel zout gewonnen. Die tijd ligt al lang achter ons, maar als je rondfietst zie je nog wel allerlei bewijs van de vroegere bedrijvigheid. Zoals dit oude sluisje, waarvan je je afvraagt hoe lang het nog duurt voor het instort.Het rondje rondom de baai was bij elkaar 12 kilometer. Manon heeft hem nog niet ingetekend op haar fietskaart van de regio, maar dat komt vast nog wel. De route is ook geliefd onder wandelaars. Zorg wel dat je wat te eten en drinken bij je hebt, want onderweg kom je echt helemaal niks tegen.

Dit is het gebied waarom je omheen rijdt:


View Larger Map

Wij zijn dus rechts onderin begonnen (bij het witte vlak) en dan om het groene deel en daarna het blauwe deel gereden. Maar als je er zo rijdt zie je die kleurscheiding niet zo duidelijk hoor. Dan is het gewoon 'n kleurrijke boel waar je doorheen rijdt.

Zie ook:

Geen opmerkingen: