zondag 21 juni 2009

Flipperen bij Pizza Depot

Ik ben verzot op flipperen. Er is voor mij iets magisch aan die kasten met hun enorme hoeveelheid lampjes en hun nog altijd mechanische spel. Het heeft even geduurd, maar sinds 'n paar jaar heeft ook Manon ontdekt dat flipperen heel leuk kan zijn. We "dromen" er nog altijd van om in 'n groot huis 'n aparte kamer te hebben met flipperkasten, ter beginnen met de "Harley Davidson"-kast van Stern.Het is nog de vraag of die kast/kamer er ooit gaat komen hoor. We zijn nogal goed in het uitstellen ervan. En eerlijk is eerlijk: die kasten zijn nogal duur en onderhoudsgevoelig.

Daarom zoeken we af en toe naar flipperkasten, meestal in "arcades". In Nederland zijn dat soort arcades eigenlijk uitgestorven. Hier in Amerika zijn er ook niet heel veel meer, maar nog wel 'n paar. De grootste arcade hier in de buurt zit op de boardwalk van Santa Cruz. Probleem is daar wel dat het er echt enorm lawaaiig is. En Manon vindt flipperen wel leuk, maar deze herrie gaat haar toch iets te ver. Gelijk heeft ze hoor.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere plaatsen in de buurt waar je kunt flipperen. In deze omgeving vol met nerds blijken redelijk wat flipper-enthousiastelingen te zijn. Een deel daarvan heeft zich verenigd in de BAPA, de Bay Area Pinball Association. Ze hebben 'n hele competitie, waarbij ze wekelijks strijden om de titel. Kijk, daar heb ik nou ook weer geen behoefte aan. Maar ja, dan zijn natuurlijk wel de experts om te vertellen waar je goeie flipperkasten kunt vinden. Want hun competities zijn meestal in kleine arcades hier in de buurt.

Laatst zijn we dan ook voor het eerst op zo'n BAPA-spot gegaan: de Pizza Depot in Sunnyvale. De recensies klopten precies: de pizza's waren "so so", maar de flipperkasten maakten alles goed. We moesten wel even wennen aan het publiek: het is 'n flinke vreetschuur/bar/arcade in 'n Mexicaans deel van Sunnyvale - wel even wat anders dan onze "uptown"-wijk in Santa Clara. Maar na wat onwennigheid hebben we ons op twee van de flipperkasten gestort: Shrek en Spiderman.
Je betaalt $0.75 per spel. Een stuk meer dan "vroeger" toen ik in Nederland nog naar Hommersons ging. Maar nog altijd is het eigenlijk heel betaalbaar vertier: voor zo'n $5 hebben we ons drie kwartier enorm goed vermaakt.

Vier van de zeven kasten stonden ingesteld op "tournament play". Ik weet nog niet wat dat inhoudt. Maar ik vermoed dat we dat binnenkort wel 'n keer gaan uitzoeken.

Zie ook:

Geen opmerkingen: