zaterdag 14 april 2012

Battle Road

Op de derde maandag van april wordt in Massachusetts en Maine Patriot's Day gevierd. Dit is ter nagedachtenis van de gevechten op 19 april 1775 tussen het Britse leger en de Amerikaanse militie. De kolonisten waren het zat om naar de pijpen te dansen van de Britse koning George III. In Concord verzamelden de Minute Men wapens voor een opstand. Zodra de Britten daar achter kwamen, werd het leger (Redcoats) er op af gestuurd. Bij Lincoln, Concord en Lexington werd het leger echter terug gedreven. Deze gevechten worden gezien als het begin van de onafhankelijkheidsoorlog van Amerika.


Redcoats (Britse leger van de koning) en de Minute Men (elitegroep van de militie die altijd paraat stond om in actie te komen) bereiden zich voor.

Bloody Angle
Dit weekend worden een aantal van de gevechten nagespeeld ('re-enactments'). Vandaag hebben wij in het Minute Man Historical Park gekeken naar de slag op wat later Battle Road is gaan heten.


Er was een boel geknal en rook bij de Bloody Angle, maar uit respect voor de slachtoffers vielen er geen 'doden'.

2 opmerkingen:

CaT zei

was het ook met de precieze hoeveelheid strijders, etc?
ze zijn hier wel nogal van het re-enacten lijkt... :D

Manon zei

Geen idee, heb ze niet geteld. Zou ook niet weten hoeveel er zouden moeten zijn, behalve 'weinig' Patriots tegen 'veel meer' Britten en dat klopte wel ;)