maandag 19 maart 2012

Saint Patty

South Boston - 'Southie' zoals ze het hier noemen - is het domein van de Ierse immigranten. Of de nakomelingen daarvan dan. Elk jaar wordt daar de Saint Patrick's Day Parade gehouden.

De optocht en alles er omheen voelde een beetje aan als een mix van Koninginnedag en een Sinterklaasoptocht, maar dan in het groen. En in plaats van Zwarte Pieten liepen er matrozen, doedelzakspelers en brandweerlieden mee.

Een van de doedelzakbands was van een lokale middelbare school:


Om de vijf meter stond een agent. Na even rekenen kwamen we er op uit dat er die middag zeker duizend agenten langs de route hebben gestaan. Een toeschouwer achter ons had het over 1700 agenten. Dat mag ook wel, want er willen nogal eens wat beschonken mensen rondlopen tijdens en na deze parade. In het openbaar drinken mag niet, maar er zijn zat pubs langs de route.

Nog een filmpje van de optocht, omdat het er zo grappig uit ziet:

2 opmerkingen:

CaT zei

ja, die agenten... nogal overdreven. tenminste mochten we dit keer gewoon ook naast de stoep staan. vorig jaar waren de agenten afschuwelijk druk vezig iedereen voortdurend achter het gele touw te krijgen. was echt onnodig en irritant.

Manon zei

Ja, zo lang je maar achter de 'wall of policemen' bleef was 't prima volgens 'onze' agent.