woensdag 31 oktober 2012

Sandy

Wat een ellende heeft orkaan Sandy gebracht in Delaware, Maryland, New Jersey en New York City. Jullie hebben de beelden vast wel op tv of op internet gezien. Vrienden waar we vorige week nog logeerden in Lower Manhattan, hadden het water 2 meter hoog staan in de straat. Gelukkig wonen ze op de 8e verdieping, maar ze zaten wel zonder water en stroom. Een vriendin van een collega in NYC is één van velen die verplicht was geëvacueerd uit Queens en heeft nu geen huis meer (afgebrand). Inmiddels is het puinruimen begonnen en worden monteurs uit alle delen van de VS naar de rampgebieden gestuurd om te helpen met de herstelwerkzaamheden.

Afgezwakt
Sandy heeft Massachusetts een beetje links (eerder rechts) laten liggen. Wat wij hebben meegekregen was een heftige storm, het was geen orkaansterkte hier. Dit was rond vier uur 's middags, een paar uur voordat de storm op z'n sterkst was:We hebben een stuk schutting voorbij zien vliegen en een straat verder was er 's avonds een team druk in de weer met een elektrische zaag. Waarschijnlijk was er een boom op een elektriciteitskabel gevallen en moest die veiliggesteld worden. We zijn niet gaan kijken en de volgende dag kon ik niks vreemds meer ontdekken. In de omgeving zijn veel bomen ontworteld en kabels geknapt, dus een groot deel van de omliggende wijken zit zonder stroom. Wij hebben geluk gehad, geen uitval en geen schade.

Impressies uit Malden, Melrose en Stoneham, foto's van internet geplukt.

Sandy? Nee, candy!
Gisteren was het best mooi weer, dus de chrysantenpotten en pompoenen konden weer naar buiten. Vandaag durf ik mijn hibiscus weer buiten te zetten, die staat nu een beetje sneu in het washok te staan. En ik ga de voordeur nog maar even optuigen met spinnenrag. Het is tenslotte Halloween!

Geen opmerkingen: