donderdag 25 oktober 2012

Vallende blaadjes

Deze keer geen lyrisch verhaal over de herfstkleuren hoor. Ik ben de blaadjes wel een beetje zat aan het worden. Dat komt vooral omdat ik ze moet opruimen in de tuin. Tot een half jaar geleden woonden we altijd in complexen waar het tuinwerk werd gedaan, maar nu moeten we er zelf voor zorgen. Ik kan natuurlijk een tuinman inhuren, maar ik blijf Nederlands! Bovendien heb ik tijd genoeg en vind ik tuinieren niet vervelend. Niet altijd dan.

Toen ik vorige week aan het harken was geslagen, kwam onze buurman met grote ogen vragen of ik aan het harken was... Ehm ja? Hij zei dat ik even moest wachten, deed zijn garage open en kwam met een blaadjesblazer aan. "Nee, nee, nee, dit is geen blazer maar een blaadjeszuiger. En hij versnippert het ook nog, dus dat scheelt je een boel zakken!", vertelde hij enthousiast. OK, een stofzuiger voor je tuin, een beetje hilarisch is het wel. Maar ik wilde het natuurlijk best proberen. Het geeft een hoop herrie en getril en volgens mij is het niet veel sneller, maar Buurman heeft gelijk: er gaan nu meer blaadjes in de afvalzakken.


Grote foto: Ghostbuster-style. Er hoort een grote zak aan vast die je aan je schouder draagt. Die leeg je steeds in de papieren tuinafvalzakken. Kleine foto boven: Aardig stukje gedaan in een uur of zo. Kleine foto onder: de volgende dag :/

Voor zondag is er storm voorspeld. Nou zit ik te dubben, ga ik nog harken/opzuigen of laat ik de wind het werk doen...

1 opmerking:

CaT zei

de wind het werk laten doen!!
is toch mooi, al die blaadjes? of moeten ze verplicht opgeruimd op gegeven moment? :)
is er niet heitje voor een karweitje in de usa? ;)