zondag 30 december 2012

Witte wereld


Hm, volgende keer toch de auto maar voor Franks auto op de oprit zetten als de sneeuwschuivers langskomen. Ze zijn er steeds netjes omheen gegaan, maar om nou te zeggen dat ik ontspannen heb geslapen...


4 opmerkingen:

Anne zei

Hallo,

Voor school maak ik een examenopdracht over de verschillen tussen het Nederlandse en Amerikaanse zorgstelsel. Ik heb ontzettend veel gehad aan jullie uitleg, bedankt! Nu vroeg ik mij nog het volgende af: wat is ongeveer de premie voor een standaard zorgverzekering? Na 2 uur googelen ben ik er nog niet uit.

Alvast hartstikke bedankt!

Groetjes,
Anne

Frank zei

Hoi Anne,

Het is lastig om 'n antwoord te vinden op die vraag. De premie hangt af van het soort verzekering (PPO of HMO), de dekking (dus welke behandelingen wel en niet gedekt worden) en het eigen risico (grotendeels copay en co-insurance). En vergeet niet dat verzekeringen hier meestal via je werkgever worden geregeld, dus daardoor varieert het ook nog: hoe groter je bedrijf, hoe lager de premie vaak zal zijn. En de werkgever betaalt ook vaak 'n flink deel van de premie, maar ook dat schommelt weer van bedrijf tot bedrijf.

Maar goed, om je in elk geval één getal te geven: onze (behoorlijk goede) verzekering kost ongeveer $750 per persoon per maand. Daarvan betaalt mijn werkgever zo'n $600.

Hopelijk kan je er wat mee. Succes met je examenopdracht!

Frank zei

Manon kwam nog met deze link: https://www.mahealthconnector.org/portal/site/connector/. Klik op de "Get Started"-link die je interessant vindt bovenin en dan op "Start Now".

Anne zei

Heel erg bedankt!

Groetjes,
Anne