zaterdag 7 juni 2014

Shenandoah en meer natuurschoon

Almost heaven, West Virginia, Blue Ridge Mountains, Shenandoah River.
Life is old there, older than the trees, younger than the mountains, blowing like a breeze.
Country roads, take me home to the place I belong.
West Virginia, mountain momma, take me home, country roads.
Shenandoah National Park
Memorial Day Weekend (laatste maandag van mei met het weekend ervoor) was een mooi moment om weer eens wat van de omgeving te verkennen. Deze keer zijn we via de Skyline Drive in het Shenandoah National Park naar Harrisonburg VA gereden. Onderweg hebben we een zwarte beer gezien! Vanuit de auto hoor, gelukkig niet toen we in het bos rondbanjerden.

Beer ruik je van ver.

Greenbrier River Rail Trail
Een dag later roken we het berenluchtje tijdens een fietstocht op de Greenbrier River Trail in West-Virginia, maar ik denk toch dat het de paarden zijn geweest die we eerder op het pad waren tegengekomen.


Nou zijn we wel gewend aan knalrode vogels (de kardinaal), maar rode salamanders hadden we nog niet eerder gezien. Helaas zagen we het beestje vanuit de auto en kon ik er geen goede foto van maken. Vandaar deze leenfoto's:


Natural Bridge
Een uurtje ten zuiden van Harrisonburg ligt Natural Bridge, met - je raadt 't al - een natuurlijk gevormde brug. Die wilde ik wel zien, dus daar zijn we de laatste dag naar toe gegaan. Mooi, maar vooral als je er toevallig in de buurt bent. Toegang is $18 per persoon, $2 korting met je AAA-pas.

Er loopt een wandelpad van de Natural Bridge naar een watervalletje. Het is redelijk schaduwrijk gebied met veel vlinders.

Oh, ze hebben er lekkere funnel fritters en slushees:

Mooie bodem voor onze terugreis naar huis.

Geen opmerkingen: