maandag 3 november 2014

Overal parkjes

Na de ochtend in Charleston, South Carolina te hebben doorgebracht, zijn we doorgereden naar Savannah in Georgia. Hier zijn we iets langer blijven hangen. Savannah is vergeleken met Charleston wat gewoner en groter, maar ook een charmante stad. Had Charleston een overvloed van statige, vrijstaande huizen met veranda's in het centrum, in Savannah had ik het idee dat het meer herenhuizen waren. Nog steeds mooie exemplaren hoor! Het voelde een beetje zoals Old Town Alexandria in Virginia.


Met klok mee: IJssalon Leopold's, lekker tuttifrutti-ijs (ze zeggen dat zij die bedacht hebben); kleine foto: straatje; City Market (restaurants, souvenierwinkeltjes en 's avonds optredens op het plein); achterkant River Front met loopbruggen; palmboom en Spanish Mosh; nog een keer de loopbruggen).

Er zijn maar liefst twaalf parkjes (Squares) in het centrum van Savannah en dat was ook wel nodig, want het was flink warm in de zon. Aan de rivier zijn de pakhuizen omgebouwd tot hotels, restaurants en winkels. Omdat de oever een stuk lager ligt dan de rest van het centrum, hebben ze loopbruggen gemaakt naar ingangen op de eerste of tweede verdieping.Nederlands
We waren op zoek naar housewarming-cadeautjes voor onze vrienden in Florida (volgende stop tijdens de roadtrip) en liepen een winkel binnen met houten accessoires en tafels uit Aziƫ. De eigenaresse hoorde ons Nederlands praten en vertelde dat zij en haar man ook Nederlands zijn. We hebben het klein gehouden en mooie fruitschalen van mangohout uitgekozen. Als je in de buurt van Savannah GA woont en iets unieks zoekt, dan moet je wel snel zijn. De eigenaren gaan zeer binnenkort met pensioen en hebben hun winkel al verkocht.

Geen opmerkingen: