zondag 26 april 2015

Koningsdag in San Francisco

Omdat we hier geen vrije dag krijgen als Koningsdag op een doordeweekse dag valt, hebben we in San Francisco gisteren al Koningsdag gevierd. En wat is er nou een mooiere plek dan om dit feest onder een molen te vieren?


Toen het nog rustig was onder de Murphy Mill in het Golden Gate Park. Deze molen en de Dutch Mill die een stukje noordelijker ligt, waren begin 20e eeuw gebouwd om grondwater op te pompen, zodat het park bewaterd kon worden.

We waren lekker op tijd, dus er stonden nog geen lange rijen bij de food trucks. We hebben daarom direct maar een verse, warme stroopwafel gescoord met koffie van Douwe Egberts, check! Wat er nog meer te eten was? Boerenkoolstamppot, patat met mayonaise, frikandellen, pannenkoeken, poffertjes en snert.Er was natuurlijk ook haring en kipsaté!

Na een uurtje was het een stuk drukker, de meeste mensen hadden zich oranje uitgedost. Hier is dat niet zo'n probleem, als je niks origineel Hollands hebt dan gebruik je gewoon Halloweenspullen of trek je iets aan van 'ons' baseballteam, de San Francisco Giants.

Klederdracht

Nog meer vertier

De spelletjes voor de kinderen mochten niet ontbreken. Vooral de koeienrace was erg koddig om te zien.


Veel stripboeken en knuffels op de vrijmarkt. Eén jongen probeerde slapend rijk te worden, en dat leek aardig te lukken.

Geen opmerkingen: