vrijdag 17 april 2015

Trogtuintjes

We wonen tijdelijk in een nieuwbouwwijk van San Francisco, in Mission Bay. Vroeger was dit havengebied en de laatste jaren vooral parkeerterreinen voor de Giants-fans (honkbalstadium is hier om de hoek). Sinds een jaar of vier stampen ze hier appartementencomplexen uit de grond en er is een grote onderzoekscampus van het UCSF (University of California, San Francisco) verschenen. De ontwerpers proberen wel groenvoorzieningen te verwerken, maar het is allemaal nog in ontwikkeling.


Luchtfoto van Mission Bay zoals het er zo'n 6-8 jaar geleden bij lag. Het is nu een stuk voller.


Bij gebrek aan recente luchtfoto zonder copyright, heb ik voor het idee even ingetekend hoe het nu (ongeveer) is.

Vorig jaar is er een initiatief - Nomad Gardens - gestart om op een braakliggend terrein volkstuintjes te starten. Zodra de bouw gaat beginnen, verkassen ze de tuintjes naar het volgende braakliggende stuk. Dit gaat trouwens in overleg met de stad. Om de tuintjes makkelijk te verplaatsen, zijn ze in een soort stalen troggen geplaatst. Die kunnen met een vorkheftruck naar het volgende leegstaande terrein in Mission Bay gereden worden.


Nomad Gardens is nu gevestigd tussen 3rd en 4th Street, ter hoogte van Mission Bay Blvd North. In 2016 zullen deze tuintjes naar een andere plek verhuizen. Het is de bedoeling dat ze twee jaar op dezelfde plek blijven staan.

Geen opmerkingen: