zaterdag 7 maart 2015

Potrero Hill

Nu we in San Francisco wonen, hebben we ons voorgenomen om de stad flink te verkennen. Vandaag was de eerste wijk aan de beurt: Potrero Hill.

Potrero Hill ligt ten zuiden van het beroemde centrum van San Francisco. Het ligt net onder Mission Bay, waar wij nu wonen, dus het was vandaag goed aan te lopen. Aan de rechterkant wordt het begrensd door de San Francisco Bay. De I-280-snelweg loopt door de wijk. Het meest oostelijke deel (vanaf de 280 tot aan de baai) heet Dogpatch en wordt soms ook wel als 'n aparte wijk gezien.

Potrero Hill is, zoals de naam al doet vermoeden, 'n nogal heuvelige wijk. Hou daar dus rekening mee als je wilt wandelen!

Maar door die heuvels heb je wel 'n fantastisch uitzicht over San Francisco en, als je goed oplet, zie je zelfs de Golden Gate in de verte.
De bekendste attractie van Potrero Hill is waarschijnlijk het winkelgebied op 18th street. Het zijn 'n paar blokken zonder de grote winkelketens en zit vol met schattige eettentjes. De bekendste hiervan is waarschijnlijk Farley's Cafe, maar wij kwamen (op aanraden van 'n kennis) uit bij Chez Maman: 'n schattige, Frans-aandoende mini-diner.

Aan de westrand wordt Potrero Hill begrensd door de I-101-snelweg, met direct aan de overkant daarvan de Mission-wijk. Langs de rand van de 101 ligt het McKinley-Square-park. Het is mooi om hier, hoog boven de snelweg te staan, in 'n stuk groen midden in de stad.


Als je dan toch op McKinley Square bent, kijk dan ook gelijk even naar Vermont Street.

Lombard Street staat bekend als "the crookedest street in the world" (het meest kronkelende straatje ter wereld), maar de bewoners van Potrero Hill zijn het daar duidelijk niet mee eens. En het ziet er inderdaad behoorlijk zig-zag uit.

Geen opmerkingen: