maandag 2 maart 2015

Big Sur

Als je over Highway 1 rijdt, dan is zijn er twee plekken waar je van december tot en met maart zeeolifanten kunt bekijken: San Simeon (bij Hearst Castle) en Año Nuevo (tussen Santa Cruz en San Francisco). Dus toen we uit Pismo Beach vertrokken richting Big Sur, was dat een leuke stop om de benen te strekken.


Crèche: vooral moeders en baby's. Na zes weken vinden de moeders het welletjes en duiken terug de oceaan in. Hun kroost moet het verder zelf maar rooien.


Rare snuiter: alleen mannetjes hebben zo'n rare neus.

Wegwerkzaamheden
Her en der waren ze bezig modder en rotsblokken van de weg te ruimen. Met hevige regenval wil er nog wel eens wat verschuiven.Een wat permanentere oplossing.

Wandelen
Big Sur is een mooi natuurgebied waar je goed kunt 'hiken' en waar je condors kunt zien vliegen. Ook kun je vanaf de bergen walvissen zien zwemmen in de oceaan.


Geen walvissen gezien, maar ook zonder was het uitzicht een mooie beloning voor de klim omhoog.


De vele 'switch backs' (serie van 'hairpins' of haarspeldbochten) maakten me niet veel uit, maar de smalle paadjes langs steile afgronden...


Uitzicht landinwaarts vanaf het Buzzard's Roost uitkijkpunt.


We hebben geen condors gezien, wel kalkoengieren in de lucht en deze kalkoenen die rond de huisjes aan het scharrelen waren.

Inmiddels zijn we aangekomen in San Francisco, de eindbestemming van onze roadtrip!

Geen opmerkingen: