woensdag 25 februari 2015

Pismo Beach

Nu we in Californië zijn aangekomen, zit onze trip naar San Francisco er bijna op. Vandaar dat we vandaag 'n dagje zonder lange autorit hadden en in Pismo Beach zijn gebleven.

Pismo Beach

Pismo Beach is 'n plaatsje in San Luis Obispo County in Californië. Het stadje heeft ruim zevenduizend inwoners en drijft voornamelijk op toerisme. De toeristen komen voornamelijk naar Pismo Beach vanwege het grote strand dat vanuit het stadje naar het zuiden loopt: het Pismo Beach State Park.

In het centrum van het stadje Pismo Beach ligt 'n pier. Op deze pier vind je veel vissers en is in de zomer veel activiteit. Rondom de pier vind je veel surfers. Je vindt op veel plekken afbeeldingen met 'n typisch 50'er-jaren-tafereel: 'n auto met 'n surfplank.


Als je verder naar het zuiden gaat op het strand, kom je langs 'n groot kampeerterrein. Vooral 's zomers is dit 'n geliefde plek voor kampeerders (vooral met campers) uit zowel Noord- als Zuid-Californië. Maar ook nu, de laatste week van februari, was het er al flink druk.

Sand Dollar

Wij kwamen op het strand 'n raar soort schelp tegen.


Ik vind het er 'n beetje uitzien als 'n platte schelp die 'n kauwgombel aan het blazen is.

Rijden op het strand

Nog iets zuidelijker is het favoriete stukje strand van menige ATV-bezitter: Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area. Op dit stuk strand van vijfeneenhalve mijl lang mag je met allerlei voertuigen en op allerlei beesten rijden. Elk jaar trekt dat zo'n 2-miljoen bezoekers; het is dus niet zo gek dat er ook op deze mooie, doordeweekse dag 'n hoop te zien was.'n Oude kever, omgebouwd tot strandracer

'n Stel in de bak van hun pickup-truck bij de watergrens

'n Man op paard, deze cowboy is 'n beetje verdwaald vanuit Texas

De duinen bij Pismo Beach

Nog verder naar het zuiden werden de duinen langs het strand nog hoger. Dit gebied staat vooral bekend vanwegen z'n natuur en is ook erg geliefd bij bezoekers. Maar wij moesten nog wennen aan die Californische zon en onze benen begonnen wat moe te worden. Dus we zijn teruggelopen naar de auto en verder gegaan naar de volgende stop.

Arroyo Grande

Arroyo Grande is 'n klein plaatsje 'n paar mijl ten westen van Pismo Beach. Het is vooral bekend vanwege het schattige dorpscentrum, met z'n vele leuke restaurantjes en winkeltjes. Sommige van de panden stammen uit het begin van de vorige eeuw, de nieuwe panden zijn in dezelfde stijl opgetrokken.


Wankele brug

Midden in het stadje ligt 'n hangende voetgangersbrug. De oorspronkelijke brug werd in 1875 gebouwd om de twee helften stukken land van 'n familie met elkaar te verbinden. De brug is in 1995 verwoest en toen herbouwd. Over de brug lopen gaf mij 'n erg Disney-gevoel.

Doc Burnstein's Ice Cream Lab

Deze winkel viel ons gelijk op: Doc Burnstein's Ice Cream Lab.


Dit blijkt 'n moderne keten van (3) ijswinkels te zijn die hun ijs op ambachtelijke wijze bereiden. Wij vielen vooral voor het klassieke uiterlijk van de winkel en de ongebruikelijke smaken: vandaar de naam Ice Cream Lab.


Ik had de smaak "Motor Oil", wat 'n chocolade-marshmallow-variant is. Manon had 'n Merlot... jawel ijs met wijnsmaak. En het was nog lekker ook!

1 opmerking:

Zak Mistry zei

Oh, ik hou echt van de pick-up truck!!!! Bij mij Toyota Tundra, en het is die auto waarop het super handig is om te reizen. Ik kocht deze auto bijna twee jaar geleden. Ik veranderde de radiator na een half jaar - lekken,
kaarsenolie, antivries alles in de auto-onderdelen winkel https://www.euautoonderdelen.nl/. Toen ging ik een beetje rijden en besefte dat ik gewoon
vaker moest reizen zodat de auto zichzelf rechtvaardigde, dus overlegde ik met mijn vrouw dat we deze zomer verschillende reizen zullen maken. Bovendien heb ik automatisch reserveonderdelen van tevoren besteld...