dinsdag 24 februari 2015

Hoe herken je Californië?


Gisteren zijn we eindelijk in Californië aangekomen. Na 10 dagen en ruim in totaal 2800 mijl, stond ons hotel gisteren in Barstow, CA.

Vandaag ging de rit vanuit Barstow naar Pismo Beach, zodat we eindelijk de Pacific weer konden zien. En tijdens die eerste honderden kilometers in Californië, vielen ons wat dingen op die typisch Californisch zijn.

Staatsbord

Manon probeert altijd 'n foto te maken van de borden die je bij de grens van elke staat ziet staan: "Welcome to , ". Niet elke staat blijkt zo'n bord te hebben. Californië maakt het wat dat betreft niet zo bont als Missouri. Maar het verdient ook geen prijs.

Benzineprijs

De goedkoopste bezine tankten wij in Virgina, namelijk $2.09 per gallon. Maar die prijs hebben we in wel meer staten betaald. Maar naarmate we westelijker kwamen, leek de prijs hoger te worden. En vandaag in Californië spande het de kroon en betaalden we $2.85 per gallon.

Blauwe lucht, bergen en palmbomen


Het begon ons in West-Arizona al op te vallen. We waren de (zoveelste) sneeuwstorm eindelijk uit en de lucht werd steeds blauwer; en de bergen werden ook weer anders. En op de parkeerplaats van ons hotel werd het plaatje afgemaakt met palmbomen. Een blauwe lucht met bergen en palmbomen (en soms ook wat wolken), ook typisch Californië (voor mij in elk geval).

Oranje klaprozen / California Poppies


De staatsbloem van Californië is de klaproos. Maar dan niet de rode soort, zoals je die meestal ziet. Nee, de Californische klaproos is oranje. Zo knaloranje dat koning Willem-Alexander 'm zo in z'n borstzak zou kunnen dragen.

Pacific Ocean


In goed Nederlands heet'ie volgens mij de Grote Oceaan. Maar wij noemen hem altijd bij z'n lokale naam: the Pacific. Ik weet niet wat mij aan deze oceaan zo trekt. Misschien is het dat hij enorm fotogeniek is met die blauwe achtergrond en z'n meestal witte golven. Hoe dan ook: voor mij is de Pacific Coastline 'n typisch Californisch plaatje.

Geen opmerkingen: