vrijdag 13 februari 2015

Terug naar Californië

Daar gaan we weer!

Woensdag hebben de verhuizers onze spullen ingepakt. Gisteren hebben we een van onze auto's verkocht. En vanochtend (op vrijdag de dertiende) hebben we de sleutels van ons huis ingeleverd. In de komende twee weken rijden wij vanuit Washington, DC terug naar San Francisco, CA, waar we vanaf 1 maart wonen.Toen we eind 2008 voor het eerst vanuit Nederland naar Noord-Californië verhuisden, hadden we niet verwacht dat we dit immense land vooral ook door verhuizingen zouden leren kennen. Maar toen we halverwege 2011 de vraag kregen om naar Boston te verhuizen, grepen we die kans met beide handen aan om er ook direct 'n cross-country roadtrip aan vast te knopen. In twee weken zijn we toen vanuit San Jose CA via de I-80 en I-90 door de Rocky Mountains naar Massachussets gereden. En dat is 'n ervaring die naar meer smaakte.Dit is de route die we in 2011 hebben gereden.

Begin 2013 kwam er alweer zo'n kans langs en verhuisden we naar Washington, DC. Of eigenlijk: we verhuisden naar Noord-Virginia, want Washington, DC is niet zo groot. De afstand van Boston naar DC was trouwens ook niet zo groot. Vandaar dat we er vorig jaar nog 'n extra roadtrip vanuit DC/VA naar Florida aan hebben gekoppeld.

En nu gaan we dus weer terug naar Noord-Californië, om precies te zijn naar San Francisco. We hebben twee weken voor deze trip uitgetrokken en verwachten in elk geval 9 staten aan te doen. De exacte route staat nog niet helemaal vast, want de Garmin vond vanochtend dat het wat te ver was om nu al uit te rekenen.Computer says "No".

Maar we weten wel dat we dit keer de "midden-route" nemen. De interstate-snelwegen die van oost naar west lopen, zijn vanaf het zuiden naar het noorden in oplopende tientallen genummerd. Dus in 2011 reden we over de I-80 en I-90, zo'n beetje de meest noordelijke route.

Nu gaan we grotendeels via de I-60 en I-40, dus 'n stuk zuidelijker. En dat is maar goed ook, want we reizen nu 'n paar maanden eerder dan in 2011. En dus lopen we 'n stuk meer kans op sneeuw onderweg. Wat dat betreft hadden we misschien beter 'n nog zuidelijkere route kunnen nemen (I-10?). Maar dit moet ook goed gaan en op deze manier komen we door meer staten. :-)

We gaan ook deze trip weer proberen op deze site te vangen. Ons nieuwe huis ligt zo'n 3100 mijl hier vandaan, dus er zal vast wel wat leuks te zien zijn.... toch?


Zie ook:
Verhuizing van staat naar staat (2011) (praktische informatie)

2 opmerkingen:

jurgen zei

Geweldig :-). Goeie reis!

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar alle komende verslagen en foto's, veel plezier en goede reis ;-)

Groetjes

Petra