dinsdag 22 maart 2011

Road trip van San Jose naar Boston

3447 mijl. Oftewel 5548 kilometer.

Dat is de afstand van San Jose, CA (waar we nu wonen) naar Boston, MA (waar we vanaf 1 juni wonen). Ter vergelijking: als je vanuit Groningen naar Gibraltar rijdt (het zuidelijkste puntje van Spanje) rijdt... en daar vandaan weer terug... dan is het 5146 kilometer. Of vanaf Amsterdam naar Athene en weer terug, dat is 5500 kilometer. Kortom... het is nogal 'n eindje.

En in de tweede helft van mei gaan wij met de auto dat eindje van San Jose naar Boston rijden. :-)


View Larger Map

In eerste instantie leek het me eigenlijk 'n beetje 'n dwaas idee. Maar nadat ik het er met wat vrienden over had gehad, begon het toch steeds reëler en leuker te klinken. Onze spullen zijn met de verhuiswagen toch 'n paar weken onderweg. En we willen onze RAV4 meenemen naar Boston. Dus of we die nou op 'n trailer laten laden of hem zelf naar Boston rijden... da's bijna hetzelfde toch?

Eigenlijk waren we er daarna al snel uit: we gaan het doen. We hadden het er eigenlijk al 'n tijdje over dat we best 'n keer 'n wat langere road trip willen maken. En dit is bij uitstek het perfecte moment om zo'n trektocht te maken. Ok, dit is misschien een wat langere afstand dan we in gedachten hadden: ruim 5500 kilometer. Maar zo zien we wel enorm veel van het land waar we nu al tweeënhalf jaar wonen. Kortom: tijd om te gaan plannen.

In eerste instantie vertelde Google Maps heel vrolijk dat de reis in twee dagen en twee uur te doen was. Nou weet ik dat de computers van Google geen slaap nodig hebben, maar mensen die op reis zijn hebben dat wel. Wat rondzoeken leert dat vijf of zes dagen toch wel het minimum is dat je ervoor nodig hebt. Maar ook dan doe je niet veel meer dan autorijden, eten en slapen.

Wij trekken er twee weken voor uit, zodat we ook nog kans hebben om langs wat toeristische attracties te rijden: Yellowstone Park, Mount Rushmore, Chicago en de Niagara-watervallen. Als het goed is staat de kilometerteller na de reis 5800 kilometer verder. En komen wij met 'n flinke nieuwe ervaring in onze nieuwe woonplaats aan: Boston!

8 opmerkingen:

Nellies zei

GAAF! Erg leuk, ik begrijp helemaal dat jullie dit gaan doen. Heel veel plezier, ook tijdens de voorbereiding.

Marguerite zei

Supercool!

Marleen zei

Dit is de kans, dus doen!

CaT zei

manon! khad je niet meer teruggemaild, maar... dat is echt zooooo cooool om helemaal hierheen te rijden. ik ben echt jaloers!
als ik tijd had (ooit?) zou ik dat ook graag een keer doen.....
goede reis!!!
is alles rond met het huis in melrose?

Ruud/Margie zei

Wij hadden graag met jullie meegereden. Maar, zelf in de verhuizing, maken wij een 'longtrip' naar het noorden van Nederland. Hopelijk is het dan niet te 'cooool'/koel ;-)

Chris-Jan zei

Bij familiebezoek denk ik wel eens: "Goh... helemaal naar de Randstad; wat een eind weg..." :-)
Veel plezier!!

monique zei

Wat een stoere trip zeg, en inderdaad een stevig stukje sturen. Ik ben heel benieuwd naar jullie reisverhalen.

Marleen zei

O ja, nog een tip voor Yellowstone. Neem er vooral de tijd voor (2 à 3 dagen). Het is zo mooi en uniek daar. Daar moet je even rustig van genieten!