zaterdag 19 maart 2011

Morro Bay

Het was hoog tijd voor een weekendje weg. Hearst Castle stond hoog op ons lijstje en omdat er een chili- en bierfestijn niet ver ten zuiden van Hearst Castle was, had ik een motelkamer geboekt in Morro Bay. Dan konden we lopend naar de chili- en bierproeverij en de volgende dag in 40 minuten naar Hearst Castle rijden.

Onderweg hebben we geluncht in San Luis Obispo, een stadje met een leuke winkelstraat en een bekende missiepost uit 1772. En Bubblegum Alley, die hebben wij helaas (?) gemist.


Mission San Luis Obispo

Onze kamer in de Bay View Inn had uitzicht op de oceaan, gashaard en ontbijt inbegrepen voor nog geen $85. OK, de gashaard deed 't niet en het ontbijt bestond uit sinaasappelsap en koffie met een muffin, maar de kamer zelf was ruim en netjes.


Links: uitzicht vanuit onze motelkamer op Morro Rock en de oceaan. Rechts: Frank zet een stel koukleumende giebels op de foto.

Helaas waren we wat aan de late kant om eens goed chili en bier te proeven. Halverwege de middag waren de meeste deelnemers al door hun voorraad heen. Of in het geval van een van de biergiganten: door hun bekers heen.


Chili Cook-Off & Beer Fest (links een van de chili-kokers en rechts het scorebord van de publieksjury)

Als troost hebben toen maar een cheesecake-op-een-stokje genomen.


Dat was lekker, ja?
Via de Farmer's Market op Main en Harbor (elke zaterdag van 15 tot 18 uur) zijn we richting de Embarcadero gelopen waar veel restaurantjes en (souvenir)winkels zitten. Op Dutchman's Landing zit heel toepasselijk The Flying Dutchman, onze stek voor de rest van de middag. Onze serveerster Dorothy heeft ons kennis laten maken met Dutch Honey Blonde Grog van de tap, Pyramid Apricot Ale en een of ander donker bier dat ze net op tap hadden. Toen we op het punt stonden om weg te gaan, bleek ze een beetje Nederlands te spreken.

 
'De Winkel Shoes and Gifts' zit er nog wel maar heeft op dit moment opheffingsuitverkoop.

Een schoonheidsfoutje in Morro Bay is de energiecentrale met drie hoge pijpen. Ik weet niet of de centrale nog in gebruik is.

Lees verder in de volgende post over ons bezoek aan Hearst Castle.

Geen opmerkingen: