vrijdag 11 maart 2011

Tsunami in San Francisco Bay

Wat een ellende in Japan, verschrikkelijk dat een aardbeving en tsunami zo'n verwoestend effect hebben... En wat is Moeder Natuur machtig dat we zelfs hier 'last' van hebben van de natuurramp.

Vanochtend zat ik even het lokale nieuws te volgen, want er was sprake van een 'tsunami watch' aan de kust van San Francisco, Half Moon Bay en Santa Cruz: de oceaan werd goed in de gaten gehouden. Later werd het wat serieuzer een 'tsunami warning': bepaalde stukken dicht bij de kust werden afgesloten, zoals de boardwalk in Santa Cruz, Ocean Beach in San Francisco en de stranden in Pacifica. Veel mensen uit Half Moon Bay hadden hun toevlucht gezocht in de bergen, ze stonden langs Highway 92 geparkeerd in afwachting van Het Water.

De nieuwsreporters hadden een continue verbinding met de studio en van elk golfje werd verslag gedaan. Er moest toch wel iets verschrikkelijks gaan gebeuren. Maar al met al viel het mee: geen metershoge golven, maar wel duidelijk inkomend water zoals hier goed te zien is:Op dit filmpje zie je wat het effect is in smaller water (haven van Santa Cruz):


De schade aan boten en de haven wordt op $14 miljoen geschat. Moet je nagaan wat de schade moet zijn in Japan...

1 opmerking:

monique zei

Hi Frank en Manon,

Ik heb aan jullie gedacht toen er ook een Tsunami waarschuwing uit ging voor Californie. Wij zijn hier opgelucht dat er geen van de collega's voor het werk in Azie zat op het moment van de beving. Ik heb nog geen contact gehad met mensen in Japan maar het is daar goed mis. Met nog een mogelijke meltdown op de koop toe.... Hoop dat de schade daar uiteindelijk meevalt. Aan Japanse zijde is het nog even afwachten.