vrijdag 16 oktober 2009

Cadeautje na de storm

Deze week hebben we last gehad van een restantje tyfoon uit Japan. In Silicon Valley bleef het beperkt tot 2 dagen hevige regen en wind. Maar alle verse Hollandse meiden (nu een jaar hier) hadden het herfstgevoel en wandelden heerlijk door de regen.

Pa en ma Puf waren echter aan de kust in Monterey en daar ging het een stuk heftiger tekeer. Water spoot uit de putten, winkels en restaurants waren dicht want er was geen stroom. Dus ook geen tv en licht in de motelkamer... We zagen ons cadeau voor minima al helemaal in het water vallen. Voor haar 70ste verjaardag heeft ze van de kinderen en kleinkinderen een overnachting in een klassieke inn + walvistocht aangeboden gekregen. Leo mocht natuurlijk ook meegenieten.

Ontbijt in Martine Inn
Gelukkig was het weer donderdag helemaal opgeklaard, alleen de zee was nog wat onstuimig. Frank en ik zijn 's ochtends naar de Martine Inn in Pacific Grove gegaan om met zijn ouders te ontbijten.

Vers geperste appelsap, biscuit, gepocheerde peer met bruinesuikersaus, kruidige tomatenquiche met zilveren bestek en uitzicht op de oceaan. Allemaal yummie!

Op naar de walvissen

We waren nog op tijd voor de eerste tocht van de dag.

De oceaan was toch wat te ruig voor veel passagiers. Ook Frank werd zeeziek, we hebben 'm groen, geel en wit zien worden. Gelukkig deelde de matroos gembersnoepjes uit. Dat hielp even.

Ook al zeeziek?

Het leek er even op dat we geen walvissen zouden zien. Gelukkig kwamen we zes dolfijnen tegen.


En toen spotten we toch twee humpback whales, ongeveer op dezelfde hoogte als in april met mijn ouders.

Wat stinkt walvisadem zeg, zeker als ze visjes hebben binnen gekregen.


Onze VIP-plaatsen

Toegift
De tijd raakte op dus we moesten terug naar de haven. Onderweg kregen we nog een cadeautje waar we allemaal stil van werden. Wel vier soorten dolfijnen, en dan niet tien of twintig exemplaren, maar wel zo'n tachtig of meer die tussen en om de boten zwommen. Frank heeft er een filmpje van gemaakt:Wij kunnen op ons spotlijstje de volgende dolfijnen zetten: Dall's porpoises, Northern right whale dolpins, Risso's dolphins, Long-beaked common dolpins en Pacific white-sided dolphins.

Frank was ineens niet meer zeeziek. En toen we ook nog een zeeotterkoppie zagen drijven (met een lijf er onder, levend en wel), waren we helemaal vol. Hopelijk vonden Leo en Agnes het ook zo indrukwekkend.

2 opmerkingen:

Rita Meyer zei

GAAAAFFFFF die dolfijnen! Wat leuk dat jullie dat meegemaakt hebben. Zelf vind ik dolfijnen veel leuker dan de walvissen.

Frank zei

Ik deel je mening. Lekker klein en behapbaar. Manon stond echter ook in adoratie naar dat kleine stukje bultrug te kijken.