woensdag 11 augustus 2010

Fietstip: Sacramento

Wij geloofden het eerst niet, maar Sacramento is een uitstekende plek om te fietsen. In elk geval geldt dat voor de Jedediah Smith Memorial Trail. Dit goed onderhouden fiets= en wandelpad is ook wel bekend als de American River Bike Trail of American River Parkway. De route ligt dan ook langs de rivier die van Folsom Lake naar Oud-Sacramento loopt (32 mijl).

Snelle huurfietsen
In Oud-Sacramento zit een leuke fietsenwinkel/-verhuur: Practicle Cycle. Vader Tim en zoon Cassidy runnen de zaak. We wilden eerst gewone fietsen met zes versnellingen huren, maar na een proefrit op een elektrische fiets (ook met zes versnellingen) besloten we die te nemen. Want zo'n hulpmotor is best handig om heuveltje-op te gaan en naarmate je verder naar het oosten komt op de fietroute, hoe heuveliger het wordt. Het zou toch wel leuk zijn als we het einde van het fietspad konden aantikken.


Ga voor je huurfietsen naar Practicle Cycle op 114 J Street in Old-Sacramento.

Omdat we de hele route wilden proberen, kregen we elk een extra accu mee. Tim had ze in speciale tasjes achter op de aangesloten accu bevestigd.

Een elektrische fiets huren kost overigens $10 per uur of $50 per dag. Bij dit bedrag zitten helm, mandje en slot inbegrepen. Als je een elektrische fiets huurt, ben je ook als volwassene verplicht een helm te dragen omdat je maximaal 15 mijl/uur kan.

De fietstocht
Met de kaart van de fietsroute in de hand -en de helmen in de mand want eigenwijs- gingen we op weg.

Nu al verdwaald?

Dat rijdt erg lekker op zo'n elektrische fiets! In het begin gebruikten we de hulpmotor alleen als we een klimmetje moesten doen, maar toen de accu maar niet leeg leek te gaan en het fietsen moeizamer ging door de warmte hebben we vaker de hulplijn ingezet.

Kijk mij gaan op 'mijn' elektrieke fiets!

Tijdens de hele tocht hadden we niet het idee dat we ons binnen de stadsgrenzen van Sacramento bevonden. Afwisselend fiets je door bos of meer open riviergebied. Onderweg hoorden we een herrie van de rivier komen. Blijkbaar kun je rafts (opblaasboten) huren om de rivier af te zakken.


Nog meer riviertoeristen, maar dan op het water.

Eetgelegenheden
Die zijn er niet in de directe omgeving van de fietsroute. Neem een lunchpakketje mee of ga van het pad af en zoek een supermarkt of restaurant in een van de aangrenzende woonwijken. Zo kwamen wij uiteindelijk bij een Oosteuropese supermarkt terecht. Drinkfonteinen en toiletten zijn er overigens wel langs de route.

Eindpunt
Het is ons niet gelukt om Folsom Lake te bereiken. We waren blijkbaar niet goed genoeg voorbereid op de warmte (32 graden). We dachten dat we genoeg water hadden gedronken, maar onze lichamen dachten daar toch anders over... Na 21 mijl vonden we het wel genoeg en zijn we omgekeerd.

Bewijs dat we (ik in elk geval) de 21 mijlmarkering hebben gehaald. Bij elke mijlmarkering staat namelijk een Call Box die je kunt gebruiken bij calamiteiten.

In het najaar of voorjaar gaan we het weer proberen. Eens kijken hoe ver we dan komen.

Boven de American River.

Geen opmerkingen: