dinsdag 17 augustus 2010

Weer zonder werk

Jullie zien het misschien aan het aantal berichten de laatste week: ik heb weer tijd zat om te bloggen. Mijn werk als data-analist werd uitbesteed aan een lage-lonenland.Omdat mijn contract na een half jaar buiten mijn schuld is beeindigd, kom ik in aanmerking voor Unemployment Benefits, een uitkering dus. Ook als je baas je aantal uren terugschroeft, kun je aanspraak maken op Unemployment Benefits voor die verloren uren.

De uitkering kun je online aanvragen bij de Employment Development Department (EDD). Ik heb inmiddels te horen gekregen wat ik gedurende een jaar elke week mag ontvangen, zolang ik geen ander werk kan vinden.

Solliciteerplicht
Om in aanmerking te komen voor de uitkering moet je fysiek in staat zijn te kunnen werken, actief op zoek zijn naar ander werk en bereid zijn om (vergelijkbaar) werk te accepteren. Je moet je dan ook registreren op de vacaturebank van de EDD. Bovendien sturen ze je om de week een claimformulier om te bepalen of je werkelijk recht hebt op het geld.

Opletten!
Stuur het formulier niet te vroeg of te laat in, het wordt dan namelijk niet verwerkt. Op het formulier staat een datum aangegeven waarop je het ingevulde en ondertekende formulier op de bus moet doen (vergeet ook niet een postzegel te plakken). En let goed op dat je alles invult, want anders krijg je een duplicaat opgestuurd dat je alsnog moet invullen. Dat gebeurde mij afgelopen week. Ze vertelden er helaas niet bij wat ik verkeerd heb gedaan, dus het is afwachten of ik het nu wel goed heb ingevuld. Dit instructiefilmpje hielp me niet veel verder:In elk geval betekent dit foutje vertraging in de uitbetaling. Volgende keer toch maar klantenservice bellen voor hulp?

Geen opmerkingen: