zaterdag 21 augustus 2010

Strandtrein naar Santa Cruz

Vanuit Roaring Camp Railroads in het Henry Cowell Redwoods State Park (Felton, CA) kun je de Beach Train nemen naar de Santa Cruz Boardwalk. De oude trein heeft open 'cabooses' (treinstellen) en tuft tussen de redwoods -kustsequoia's- door naar Santa Cruz.

Roaring Camp Railroads
Roaring Camp is een van de eerste 'Amerikaanse' nederzettingen ten westen van de Rocky Mountains. Naast een zagerij kreeg deze kolonie ook een whiskeystokerij wat veel pelsjagers en handelaren aantrok. Doordat er regelmatig 'reuring' was, werd de kolonie simpelweg 'Wild and Roaring Camp' genoemd.

Where Hisssstory Comes to Life.(SM)

Tegenwoordig is Roaring Camp vooral een mooie plek om te trouwen, te picknicken of om op de trein te stappen. Er is een kaartverkoop, souvenirwinkel en je kunt er in Western-stijl op de foto. Toen wij er waren, was er net een 'Summer Gathering of Mountain Men', een demonstratie van hoe de pelsjagers in de 19e eeuw leefden. Binnenkort hebben ze 'Great Train Robberies' als thema (4, 5 en 6 september).

Steam Train of Beach Train?
Er zijn twee treinritten: met de Steam Train rijd je 5 kwartier door het Redwoods State Park terwijl de conducteur wetenswaardigheden over Roaring Camp en de omgeving vertelt, met de Beach Train ben je minstens 3 uur op pad: een uur om in Santa Cruz te komen, een uurtje Boardwalk en dan een uur terugrijden naar Roaring Camp. Wil je langer op de Boardwalk of het strand rondhangen, neem dan de Beach Train van 10:30 uur naar Santa Cruz en pak om half vijf 's middags de laatste boemel terug naar Roaring Camp.


De 'Santa Cruz, Big Trees and Pacific Railway' is de trein naar de Boardwalk. De 'Roaring Camp and Big Trees Narrow-Gauge' blijft in de bossen.

Onderweg schijnen we een albino redwood te zijn tegengekomen. We keken allemaal naar een grote, witte boomstam maar zagen niets. Las ik net dat niet de bast maar de naalden wit zijn. Bovendien zijn albino sequoia's ook nog eens 'klein' (20 meter tops).


In het Henry Cowell Redwoods State Park

Het was bewolkt aan de kust. Normaal trekt de bewolking in de loop van de ochtend wel weg, maar deze keer bleef het hardnekkig hangen.

Bijna bij de Boardwalk

Op de terugweg rond het middaguur brak het wolkendek natuurlijk goed open:


Kosten
Roaring Camp is gratis toegankelijk, maar je betaalt wel $8 parkeergeld. Een retourtje met de Beach Train is $23.50 voor volwassenen, $18.50 voor kinderen. De Beach Train vertrekt 2x per dag. Opstappen kan zowel in Roaring Camp als bij de Boardwalk, zie ook vertrekstaat. Parkeren bij de Boardwalk in Santa Cruz varieert tussen de $5 en $10.

Geen opmerkingen: