zaterdag 27 augustus 2011

Irene nadert

Hoe serieus moet je al die waarschuwingen over de orkaan Irene nou nemen? Het komt wel vaker voor dat er moord en brand wordt geschreeuwd en dan valt het achteraf gezien allemaal mee. Met Ireentje neem ik even geen risico, dus ik heb genoeg drinkwater, sap en eten gekocht dat niet snel overstuur raakt: blikken groente, kant-en-klare spaghetti, crackers, groente die je ook rauw kunt eten, fruit enz. Ik houd er namelijk wel rekening mee dat de stroom gaat uitvallen -de lichten hadden het net al moeilijk...- en dan kan ik niet koken want elektrisch fornuis. Inmiddels heb ik daarom pizzaatjes gemaakt, die kunnen ook goed koud gegeten worden.

Net heeft Irene zich al even gemeld: het was de hele ochtend lekker (26C, windstil, bewolkt), maar rond twee uur vanmiddag werd het hier even een stuk donkerder en begon het flink te waaien en regenen. Toen was het twee uurtjes normale regen en nu gaat 't weer harder met onweer erbij (3:45PM). En het is weer rustig (4:15PM)... Ik heb een lampje aan, dat is mijn verklikkerlamp voor het geval de stroom uitvalt. Zodra de stroom weer terug is, zie ik dat aan die lamp want die is dan aan ;)


Op CNN zeggen ze dat de omvang van de orkaan zo groot is dat het heel Europa kan bedekken. Op dit moment is het oog ter hoogte van Norfolk, Virginia.

Verder hebben we in huis: EHBO-doos, zaklampen, AM/FM-radiootje en nepkaarsen op batterijen (de verhuurders hebben liever niet dat we echte gebruiken want houtbouw), leeslampje. Extra ijsklontjes in de vriezer en het bad is vol water voor het geval de waterdruk wegvalt, want ik wil toch wel graag de wc kunnen blijven gebruiken. Ben ook nog snel naar de apotheek gegaan om een extra flesje insuline in huis te hebben. De auto's zijn volgetankt, voor het geval we toch weg moeten of als er de komende dagen geen benzinestations open zijn.

Kom maar op Irene!

1 opmerking:

Nellies zei

Dat klinkt als een erg goede voorbereiding!! Sterkte ook daar, ben blij als het allemaal achter de rug is.