zaterdag 27 augustus 2011

Muggen in Massachusetts

 

Ik snap dat de foto 'n beetje moeilijk te plaatsen is, maar je ziet de onderkant van m'n kuit. En inderdaad, tel even mee.... dat zijn zes muggenbeten. Nou ok, je ziet er maar vijf. Maar rechtsonder net buiten beeld zit er nog een. En die jeukte ook heel erg, neem dat maar van mij aan.

Dat is dus blijkbaar ook iets waar we in Californie 'n beetje van waren afgekickt: muggen. Dankzij het klimaar (droogte of wind, daar zijn we nooit uitgekomen) hadden we in Silicon Valley nooit last van muggen. Dat is hier rond Boston dus wel even anders.

De muggen zijn hier gelukkig wel heel voorspelbaar. Ze komen rond 'n uur acht aanstuiven met z'n allen en zijn rond 'n uur of elf weer verdwenen. Maar ja, ik heb dat natuurlijk pas om kwart over acht door en dan is dit het resultaat.

Oh ja... ik had trouwens 'n lange broek aan die avond. :-/

2 opmerkingen:

Manon zei

Jawel, we waren er al wel uit: Rita vertelde dat er in San Jose en omgeving ook actief gespoten werd om muggen met het West-Nijlvirus tegen te gaan ;) Maar muggen vinden droogte en wind ook niet fijn. Daarom werkt een een draaiende ventilator 's nachts naast je bed ook heel goed tegen die nare beestjes.

CaT zei

hier spuiten ze ook ivm westnijl, en tegen insecten in het algemeen. maar ik moet zeggen dat ik dit jaar nu ook al echt een paar keer last heb gehad van de muggen, terwijl ik er vorig jaar werkelijk nooit last van gehad heb!