zondag 28 augustus 2011

Ontwortelde bomen

Het lijkt er op dat de regen is gestopt (2:35PM). Dat het hier in de straat wel mee valt met de Irene-storm, betekent niet dat er niks aan de hand is. Her en der in Boston en omgeving vallen bomen om. Omdat de grond verzadigd is met water (nat voorjaar), hebben de wortels minder grip en dan heb je niet zo'n hele grote windvlaag nodig om een boom te ontwortelen. Soms raken die bomen of takken elektriciteitsdraden. Daarom zitten er zoveel mensen zonder stroom.


Tegenover de Cheers-bar in het Boston Common park is een grote boom omgevallen die de Beacon Street blokkeert.


Verder landinwaarts regent het nog steeds. In de omgeving Chester (2 uur naar het westen van hier) zijn zelfs mensen geevacueerd, omdat de Westfieldrivier overstroomt. Aan de kust verwachten ze vanavond nog 'storm surges' (stormvloed) in combinatie met de gewone vloedstand. Ik ben blij dat ik 9 kilometer van de kust af zit op de tweede verdieping.

2 opmerkingen:

Tim zei

Hoi Manon!!

Ik vind je coverage van Irene erg goed gedaan! Wij zijn de hele dag een beetje rond aan het rijden, en we zijn net ook naar het strand geweest daar waren allemaal mensen aan het zwemmen! Ik weet niet of je al buiten bent geweest, maar vooralsnog heb je bij een gemiddeld uitje naar zandvoort meer wind te verduren :)

groetjes, tim (van catheleyne)

Manon zei

Jullie zijn dare devils hoor ;) Nog mooie foto's gemaakt? Ik ben binnen gebleven, films kijken op tv, af en toe het nieuws even controleren op tv en internet.