maandag 6 augustus 2012

Pont naar P-town

Provincetown stond al een tijdje op ons To Visit-lijstje, maar het kwam er maar niet van. Er naar toe rijden in een weekend leek me geen strak plan, iedereen rijdt dan naar Cape Cod en dan is 't filerijden en dat is hier nog minder fijn dan in Nederland. Ik had in juni op internet gezocht naar informatie over de veerdienst vanuit Boston, maar de prijs voor een retourtje was me iets te gortig ($83 per persoon voor de fast ferry, maar dan ben je wel in anderhalf uur in Provincetown). Bovendien was alles online al uitverkocht voor de dag die ik gekozen had.

Excursion Ferry: lekker langzaam
Omdat we weer een benauwd weekend voor de boeg hadden (eigenlijk is elke Mass zomerdag drukkend door de luchtvochtigheid), ben ik toch gaan kijken en zag dat Bay State Cruise Company naast de sneldienst in juli en augustus ook een 'gewone' veerdienst heeft die er 3 uur over doet (vertrek uit Boston om 9:00 uur, vertrek uit Provincetown om 15:30 uur). Retourtje op deze Traditional (of Excursion) Ferry is $46 per persoon en er waren nog dagretours beschikbaar. Fijn vooruitzicht: 3 uren lekker koel op 't water, tijd om in Provincetown te lunchen en wat rond te kijken en dan weer rustig naar Boston varen. Dus ebooks, camera's en tube zonnebrandcreme mee en gaan!


Wat is er nou te doen in Provincetown? Zodra je van de boot afkomt, loop je bijna direct Commercial Street in met allerlei restaurants, veel leuke galeries en winkeltjes. In de zomermaanden zijn er ook veel optredens, waaronder cabaret en optredens van drag queens (travestieten). 12 tot en met 18 augustus is 't Carnival, als ik 't goed begrijp een soort (brave) Gay Pride.

Doe je zo'n dagje met de gewone veerdienst, houd er dan rekening mee dat je maar drie uur in Provincetown kunt zijn (je komt om twaalf uur aan en om half vier vertrekt de boot al weer). Mocht je dus van wat uitgebreider lunchen houden, doe dat dan eerst zodat je het slenteren langs de winkeltjes eventueel kunt inkorten. Wij hebben goed geluncht bij de Lobster Pot (321 Commercial Street, vanaf kade rechtsaf Commercial in).

Geen opmerkingen: