woensdag 22 mei 2013

Fietsen in Virginia

We waren aangenaam verrast toen we fietspaden zagen in onze nieuwe woonomgeving in Noord-Virginia. In Silicon Valley hebben we aardig wat mijlen afgelegd, maar in Boston zagen we het fietsen niet zo zitten vanwege de slechte wegen (grote scheuren en gaten). Er waren wel aardig wat mountainbike-paden in de bossen, maar wij zijn niet zo van door het bos stuiteren op een fiets. Hiken werd een goed alternatief.

Tijdens een bezoek aan Washington DC kregen we al het idee dat fietsen hier wat gewoner is. Zeker in de nieuwere 'gemeentes' zoals Reston, Ashburn en Lansdowne is er nagedacht over de wandel- en fietsmogelijkheden in de woonwijken. Niet altijd even goed over nagedacht, maar OK. Er zijn fietspaden!

Mooi asfalt wandel-/fietspad door onze wijk. Ze zijn nog druk met aanleggen van stoepen en hopelijk komt er ook nog een officiƫle oversteekplaats voor wandelaars en fietsers op de doorgaande weg tussen onze buurt en het winkelcentrum.

Washington & Old Dominion Trail
Niet ver bij ons huis vandaan loopt een fietspad van 42 mijl, de Washington & Old Dominion Trail, kortweg W&OD. Vorig weekend hebben we fietsen gehuurd en een stukje verkend. Het pad is bovenop een oude spoorweg (1870-1968) gelegd. Naar het westen toe wordt het steeds heuveliger, maar het spoor volgde de weg van de minste weerstand, dus het fietspad ook. Langzaamaan omhoog, geen steile klimmen. Maar als je al een tijd niet gefietst hebt, is het een flinke kuitenbijter. We zijn vanaf Ashburn naar het eindpunt in Purcellville gefietst en toen weer terug (35 mijl/56 km).


Richting Purcellville wordt het steeds landelijker: boerderijen, weilanden met paarden, afgewisseld met bos.

Komend weekend gaan we een stuk naar het oosten fietsen. Dan zullen we meer steden tegenkomen.

5 opmerkingen:

Rita Meyer zei

Hoi Manon,
ken je deze blog al? http://nederlandseamerikaan.blogspot.nl/
Ik denk dat ze bij je in de buurt woont (Vienna) want zij schrijft ook over dat fietspad.
Veel plezier in je nieuwe woonplaats!
Rita

Manon zei

Hoi Rita,
Bedankt voor de link, ik kende deze nog niet! Vienna ligt inderdaad in de buurt, tussen ons en DC in. Ik zie al een boel leuke nieuwe tripjes voor ons, genoeg te doen hier ;)

Rita Meyer zei

Er is zeker genoeg te doen en Petra schrijft altijd heel uitgebreid over al haar uitstapjes en restaurants e.d.

Petra zei

Hoi Manon,

Leuk dat je een reaactie achterliet op mijn blog! Als jullie van fietsen houden is het Mount Vernon Trail ook een grote aanrader. http://www.bikewashington.org/trails/vernon/index.php

Marlies Lloyd zei

Hoi Manon en Frank,

Wij hebben nog steeds plezier van jullie fiesen.....Gebruiken de fietsen regelmatig vooral als we etentjes hebben in de buurt .....

Groetjes Marlies